Annons:

Sportchefen om Heljemo:

Sportchefen Pelle Johansson säger att VH helt klart vill ta in Jakob Heljemo. Foto: Arkivbild

Sportchefen om Heljemo: "Vore tjänstefel"

24-årige Jakob Heljemo är inte kvar i danska Odense. I en intervju med vår tidning öppnade han för spel i moderklubben Vimmerby.
– Det vore tjänstefel att inte vara intresserad, säger sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

Jakob Heljemo lämnade Vimmerby redan som tonåring och har hunnit med att samla på sig både SHL-erfarenhet och mycket allsvensk rutin. I Sveriges näst högsta liga har forwarden gjort 60 poäng på 176 matcher. 

Inför den här säsongen valde han att flytta till Danmark för spel med Odense Bulldogs, men nyligen meddelade klubben plötsligt och överraskande för honom att man avbryter samarbetet.

Nu är han på jakt efter en ny klubb och öppnade i en intervju med Dagens Vimmerby upp för spel i moderklubben VH. 

– Ja, absolut. Det är min moderklubb och det är alltid något man tänkt på, att man skulle vilja spela för Vimmerby. Jag har sett dem lite i år och de är alltid med i toppen. Det är ett topplag i ettan som alltid strävar efter kvalserien och som fallit på målsnöret i många år. Det skulle kunna vara ett alternativ för mig, sedan vet jag inte om det finns något intresse från deras sida. 

Tagit inledande samtal

VH:s sportchef Pelle Johansson säger att han haft inledande samtal med Heljemos agent. 

– Jag har tagit ett första samtal för att kolla läget. Där är vi och så får vi se. Givetvis vore det intressant. Det är en Vimmerbykille med erfarenhet från spel högre upp. Det vore tjänstefel att inte vara intresserad. Men därifrån till att det ska lösa sig, det är ingen självklarhet, säger han.

Hur lät samtalet med agenten?

– Det var positivt skulle jag säga. Sedan finns det en ekonomisk aspekt i det. Bara för att han är en Vimmerbykille kommer han inte spela här gratis. 

Kan det bli aktuellt att gå ut till sponsorer eller supportrar för att lösa det?

– Jag har en budget att förhålla mig till och det kan vara så att jag har pengar kvar i den, men vi kollar av vilka möjligheter som finns. 

Hur pass troligt är det att det kan bli ett kontrakt?

– Jag är jättesugen, men hur sugen jag är spelar ingen roll om det inte går att ro i hamn. Vi vill vara med och kolla vad det skulle innebära för oss. 

"Blir tjocka"

Pelle Johansson vill förstås ogärna se Heljemo i ett annat lag i Allettan. 

– Det vore tjänstefel som sagt om vi inte försökte och sedan får se honom i ett annat lag. Samtidigt är det så att om vi inte räcker till så gör vi inte det. Vi måste försöka i alla fall. 

Hur snart hoppas du att det går i lås?

– I sådana fall är det innan vi startar Allettan. Ska det bli något är det innan dess. 

Behöver ni skicka någon då?

– Vi blir tjocka i sådana fall, men sedan får vi se vad det innebär. Vi har ett visst antal platser i omklädningsrummet, så är det ju. 

Törngren tränar vidare

Man ska dock inte förvänta sig att det automatiskt rasslar in två poäng per match från Heljemos klubba, menar Pelle Johansson.

– Han är inte den spelartypen, men det är en väldigt solid spelare helt enkelt. 

Den tungt SHL-meriterade Christoffer Törngren tränar fortsatt med VH, men läget är inte så annorlunda mot tidigare. 

– Kartan ser likadan ut. Vi har en ständig dialog med både agenten och honom. Han är på plats i vårt omklädningsrum, men det är status quo. 

Hur ser hoppet ut där?

– Hoppet minskar väl om jag ska vara ärlig. Säsongen går helt enkelt och ska det vara intressant får det inte gå för långt in i Allettan. Man har ett omklädningsrum att ta hänsyn till och hur mycket förändringar som helst är aldrig bra. Då ruckar man på hierarkin och det kan vara känsligt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt