NY TUNG FÖRLUST – VIK HAR LÅNGT UPP TILL SÄKER MARK

Filips Buncis gjorde mål i powerplay när Västerviks IK förlorade med 2–6 borta mot Nybro Vikings. Foto: Bildbyrån

Den dystra förlustsviten bröts precis före juluppehållet. I kväll ramlade Västerviks IK tillbaka på fel spår. Det blev förlust med 2–6 i länsderbyt mot Nybro Vikings.

Västerviks IK begav sig till Nybro med en god känsla efter senaste 4–2-segern mot Djurgårdens IF.

På isen lyckades inte VIK ta med sig det positiva spelet.

Nybro Vikings tog ledningen med 1–0 genom Aleksi Ainali i slutet av första perioden och fick in ett psykologiskt viktigt 2–0-mål med elva (!) sekunder kvar av mittperioden. Rihards Marenis träffade rätt och satte Nybro i ett bra läge inför de avslutande 20 minuterna.

Sex mål i slutperioden

Tredje perioden blev ett riktigt målkalas med sex mål. VIK fick en mardrömsstart och släppte in 3–0 efter en minut och tio sekunder. Maxim Golod trampade runt kassen och prickade in trean med ett lågt skott.

Filips Buncis reducerade till 3–1 i powerplay efter 44.40 men Nybro var snabba med att återta sin tremålsledning och även dra ifrån ytterligare. Daniel Ljungman satte 4–1 efter 45.31 och Rihard Marenis 5–1 i powerplay efter 48.53.

Victor Öhman tröstmålade fram till 5–2 med drygt tre minuter kvar av slutperioden. VIK:s försök med att komma närmare och ta ut målvakten slutade med ytterligare ett baklängesmål. Juho Liuksiala erövrade pucken i egen zon, satte fart mot det öppna målet och gjorde inget misstag.

VIK är fastcementerade i Hockeyallsvenskans botten och har nio poäng upp till säker mark där BIK Karlskoga huserar. På fredag kväll tar VIK emot serieledaren Brynäs IF på hemmais.

Nybro-Västervik 6–2 (1–0, 1–0, 4–2)

Första perioden: 1–0 (18.48) Aleksi Ainali (Maxim Golod, Alexander Molldén)

Andra perioden: 2–0 (39.49) Rihards Marenis (Eero Savilahti)

Tredje perioden: 3–0 (41.10) Maxim Golod (Jesper Mångs, Jacob Grönhagen), 3–1 (44.39) Filips Buncis (Elias Sjöström, Vaclav Karabacek) i spel fem mot fyra, 4–1 (45.31) Daniel Ljungman (Theo Nordlund, Rihards Marenis), 5–1 (48.53) Rihard Marenis (Juho Liuksiala, Eero Savilahti) i spel fem mot fyra, 5–2 (56.44) Victor Öhman (Kristjan Cepon), 6–2 (58.27) Juho Liuksiala (Aleksi Ainali) i tom bur.

Skott: 29–18 (10–6, 9–2, 10–10)

Utvisningar, Nybro: 4x2 min, VIK: 2x2 min