Annons:

Virserum fick kämpa för segern – vann inför storpublik

Virserum tog tre sköna poäng hemma mot Eksjö. Foto: Arkivbild

Virserum fick kämpa för segern – vann inför storpublik

Efter flera storsegrar fick Virserum verkligen slita för de tre poängen hemma mot Eksjö ikväll. Matchen slutade 4-2 (2-2, 1-0, 1-0) och hela 442 personer bevittnade tillställningen. 

Annons:

442 personer tog sig till Prolympiahallen ikväll när det var dags för säsongens enkronasmatch. En siffra som är något helt annat än vad spelarna är vana vid.

– Det var fantastiskt att det kom så mycket folk. Det var jättekul för hela laget och för alla som jobbar med att dra in enkronor. Det är många i laget som inte spelat för över 200 personer så det är jätteskoj för dem. Det var en spännande match och det var bra stämning på läktaren. Det blev lite nervigt för de flesta, men vi hade ändå en harmonisk känsla, säger hemmatränaren Pierre Gustavsson.

”Håller en ganska jämn nivå”

Matchen var tät och spännande i 60 minuter. Virserum ryckte fram till 2-0 i mitten av första, men inom loppet av en minut både reducerade och kvitterade Eksjö.

I mittakten satte Simon Borgernäs 3-2, men matchen var spännande hela vägen in. Virserum fick lite andrum när Filip Öhlin gjorde 4-2 med åtta kvar och kunde sedan bärga de tre poängen.

– Eksjö gör en bra match. De är lite svårspelade. Första 15 är vi överlägsna och sedan är vi kassa sista fem. Sedan gör vi två perioder där vi är spelförande, men det är inte det bästa vi spelat. De spelade ett bra försvarsspel och det var svårt att komma åt dem. De spelade tajt.

Vad avgjorde matchen tycker du?

– Vi håller ändå en ganska jämn nivå. Vi tuggar ned dem och trycker ned dem. Vi är ganska stabila över hela banan. De kommer inte till några jättefarligheter. 

Fyra matchstraff i slutet

Matchen avslutades sedan med ett rejält slagsmål där fyra spelare åkte på matchstraff. I VSGF handlade det om Emil Karp och Noah Andersson. Efter slagsmålet tog Eksjö ut målvakten och bara 15 sekunder senare satte Simon Borgernäs sitt tredje mål för dagen, 5-2 i tom kasse.

Mål + assist: Simon Borgernäs 3+0, Gogodon Go Gordon Mccheane 1+2, Joel Stridell 0+2, Filip Öhlin 1+1, Wille Ekström 0+1, Noah Andersson 0+1. Martin Holmstrand 0+1, Isak Grönlund 0+1.

Målvakten Jacob Axelsson och tremålsskytten Simon Borgernäs plussas i Virserum. Bilder från matchen kommer under helgen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt