Annons:

Följt VH i 50 år:

Bertil Karlsson är en stor VH-supporter och tror att många med honom blir besvikna över försäljningen av Oskar Lindgren. Foto: Ossian Mathiasson

Följt VH i 50 år: "Många blir besvikna"

Bertil Karlsson har varit stor Vimmerby Hockey-supporter i 50 år. Han har svårt att acceptera att klubben nu säljer Oskar Lindgren till hockeyallsvenska Tingsryds AIF.
– Det blir tvetydigt, säger han.

Annons:

VH-supportern Bertil Karlsson är en av många som reagerat på dagens bomb. Klubben fick ett lukrativt bud från hockeyallsvenska Tingsryds AIF som man, på grund av sin ekonomiska situation, inte kunde tacka nej till. 

Det gör att Oskar Lindgren lämnar klubben mitt i Allettan. En alletta som VH leder för närvarande och chanserna att nå kvalserien har aldrig sett bättre ut i det här läget av säsongen. 

Bertil Karlsson drömmer förstås lika mycket som alla andra om att få uppleva en kvalserie.

– Jag har följt VH hårt sedan 50 år tillbaka i tiden. Jag har läst deras pressmeddelande och kan väl förstå deras tankar, men om jag går till mig själv så har jag svårt att acceptera det. Inte på grund av att jag bidragit med några kronor, utan mer på grund av att jag tycker läget är fel. Hade man gjort det här när fönstret fortfarande var öppet och man kunde tagit in en ersättare, så hade det varit ett annat läge, säger han. 

"Blir tvetydigt"

Han säger att han är lite besviken och att det går att ifrågasätta de sportsliga ambitionerna.

– Det blir lite tvetydigt. I ena andetaget siktar man mot kvalserien och i nästa säljer man Oskar Lindgren. Han är en viktig spelare, men min personliga åsikt är att Alftberg, Dageryd och Pelle Ström var bättre i går. 

Hur tror du att den samlade supporterskaran reagerar?

– Jag tror att många blir besvikna. Samtidigt finns nog en viss förståelse för det här med ekonomin och att det är ett kontrollår. Men jag tror ändå det finns ett missnöje. Nu vet jag inget om summan som klubben har fått, men jag tror att många supportrar ställt upp med pengar om det hade fattats säg 200 000 kronor vid bokslutet. Om det hade varit ett alternativ.

Slutar inte stötta

Att bojkotta matcher eller sluta stötta sitt lag är dock inget alternativ för Bertil Karlsson.

– Nej, absolut inte. Hockey är mitt stora intresse på vintern och då framför allt Vimmerby. Jag tänker fortsätta supporta laget alldeles oavsett. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt