Annons:

Sportchefen oförstående till kritik om sportsliga ambitioner:

Sportchefen Pelle Johansson menar att klubbens sportsliga ambitioner inte ändras på grund av försäljningen. Foto: Arkivbild

Sportchefen oförstående till kritik om sportsliga ambitioner: "Köper jag inte"

Vimmerby Hockey säljer Oskar Lindgren till hockeyallsvenska Tingsryds AIF. Vad säger det om klubbens sportsliga ambitioner? Inget annorlunda, menar sportchefen Pelle Johansson.
– Vår målsättning ändras inte. 

Annons:

Dagen efter serieledande Vimmerby Hockeys förlust mot Kristianstads IK slog en bomb ned i Hockeyettan. Vimmerby säljer sin toppback Oskar Lindgren till hockeyallsvenska Tingsryds AIF.

Klubben har fått ett "lukrativt bud" som man inte kunde tacka nej till i den rådande ekonomiska situationen. Samtidigt finns flera parametrar i det hela – inte minst det faktum att Lindgren var klubbens supporterspelare inför säsongen. 

– Sportsligt är det skittråkigt helt enkelt. Samtidigt har styrelsen ett uppdrag att se över hela föreningen och jag köper det helt enkelt. Det är så det fungerar. Sedan är det jättesurt att systemet är uppbyggt så numera att vi inte kan agera på något sätt. Ligorna ovanför oss har stora pengar att röra sig med och vi är under ett kontrollår. Det innebär att vi måste se över allt, säger Pelle Johansson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Vad innebär ett "lukrativt bud"?

– Det är en bra peng. Vi har fått bud på Oskar tidigare, men inte i närheten av det här. 

Hur mycket det rör sig om vill Pelle Johansson inte kommentera. 

Räddar det klubbens ekonomi?

– Det är en del i att vi vill nå licenskravet, men hur mycket det handlar om är mellan oss och Tingsryd. 

Hur pass illa är det ställt med klubbens ekonomi?

– Den är ganska bra, men vi har ett kontrollår och då måste man ha respekt för att ekonomin går först. Sitter man bara med det sportsliga så tänker man annorlunda. Men vi ska ha med oss att vi är i en del av säsongen där vi inte har en aning om kostnader och intäkter. Går vi till en kvalserie har vi ingen aning om vilka lag vi får möta. Mest troligt blir det ett Norrlandslag och då är det en flygresa dit. Man måste se hela bilden.

Säljer inte kvalseriechansen

Pelle Johansson ser inte att det går att ifrågasätta klubbens sportsliga ambitioner till följd av den här försäljningen. 

– Jag kan ha förståelse för att man har svårt att förstå det här, men vi leder Allettan och absolut är Oskar Lindgren en jättebra back, men vi har sju andra backar också. Man får fördela istiden Oskar haft på de andra backarna vi har. 

Så ni säljer inte chansen att nå kvalserien?

– Nej, absolut inte. Det köper jag inte. Det här är inget vi ska skylla på om vi missar kvalserien.

Hur tror du man reagerar från supporterhåll?

– Jag kan köpa att man är besviken, det är jag också. Men det här är en lagsport och vi är 20 grabbar till i truppen. Alla ska dra åt samma håll och ha samma målsättning. Att en då försvinner måste vi kunna hantera. Det kunde lika gärna ha varit en korsbandsskada på Oskar och då hade vi inte kunnat ersätta honom heller. Vår målsättning ändras inte av det här. 

"Får ta kontakt med klubben"

Att Oskar Lindgren blev en supporterspelare inför säsongen, där fansen var med och bidrog för att få honom att bära klubbens tröja ett år till, är lite olyckligt i sammanhanget, menar Pelle Johansson.

– Det är väl lite olyckligt, men vi hade inte fått Oskar om supportrarna inte gått in med pengar. Men visst kan jag förstå om en del är besvikna, men utan deras hjälp hade han inte spelat här alls.

Hur mycket fick ni in från fansen?

– Det vill jag inte säga.

Är ni beredda att betala tillbaka insatser som gjorts om supportrar vill det?

– Man får ta kontakt med klubben i sådana fall. Det står i pressmeddelandet att man kan ta kontakt med klubben, så det är bara att göra det om någon tycker så.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt