Annons:

Omvälvande VH-vecka avslutas med viktig bortamatch i eftermiddag

Blir det nytt segerjubel för Vimmerby Hockey i eftermiddag? Foto: Arkivbild

Omvälvande VH-vecka avslutas med viktig bortamatch i eftermiddag

Mariestads BoIS på bortaplan. Det är vad som väntar Vimmerby Hockey, som siktar på att återta serieledningen, i eftermiddag. Annars har VH-veckan präglats mest av försäljningen av Oskar Lindgren till Tingsryds AIF.
– Det är inget vi kan lägga energi på, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Innan derbysegern med 2-1 borta mot Skövde i fredags hade Mariestad fyra raka förluster, och förhandsfavoriten från den västra serien är bara två poäng ovanför det streck som innebär att säsongen är slut om sex omgångar.

För Vimmerbys del är målet att återta serieledningen igen. Den förlorade man (åtminstone tillfälligt) i går då Kristianstad besegrade Karlskrona och gick upp på samma poäng som Vimmerby (27) men med bättre målskillnad och en match mer spelad.

Det är med andra ord en väldigt viktig match för båda eftermiddagens lag.

Enkronasmatch i Mariestad

– Det ska bli en rolig match att spela. Det var jämnt emellan oss senast vi möttes (4-3 till VH i hemmamatchen den 7 januari) och i dag har de dessutom enkronasmatch, så det lär bli mycket folk och härlig stämning på läktarna, säger Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

– Mariestad är ett skickligt, fysiskt och svårspelat lag. Det gäller att vi utnyttjar vår skicklighet i spelet med puck, att vi är noggranna, vill delta och synas. Jämfört med matchen senast mot Kristianstad måste vi komma upp i åkningarna. Där tycker jag att vi tappar lite för många två-mot-ettor.

Förstår beslutet

Den gånga veckan har varit minst sagt turbulent inom Vimmerby Hockey. Enligt egna uppgifter fick man ett lukrativt bud från allsvenska Tingsryds AIF på toppbacken Oskar Lindgren, han såldes dit och har redan lämnat VH. Motiveringen var att ekonomiskt säkra elitlicensen eftersom Vimmerby Hockey är under kontrollår. Frågan är hur det har påverkat laget?

– Inte alls, skulle jag vilja säga. Det är så det är – beslutet är taget och det är inget vi kan lägga energi på, utan det har vi lagt bakom oss. Samtidigt förstår jag beslutet och har full respekt för det, precis som jag till 100 procent förstår att Oskar vill ta chansen, säger Sylvegård.

Tre spelare återkommer

– Som tränare vill man självklart ha bästa möjliga lag och det är otroligt tråkigt att Oskar lämnar, men det här ger andra spelare möjligheten att kliva fram och ta plats i stället. Det ska bli kul att se hur man axlar det. Dessutom har vi en väldigt starkt uppsättning av både backar och forwardar sedan tidigare.

Till dagens match är dock Oskar Lindgrens brorsa, Elias, tillbaka efter sin fyra matcher långa avstängning. Tillbaka är också målkungen Martin Pärna efter sjukdom samt comebackande backjätten Oskar Humble (tidigare Carlsson).

– Oskar har tränat med oss sedan i julas och är redan en i gänget, så det här är inget nytt för honom.

Vimmerby åker till Skaraborg med full trupp. Endast skadade målvakten Scott Hector saknas, vilket betyder att Hubert Forsberg Zetterström täcker upp bakom Robin Christoffersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt