KVAL I PRINCIP KLART FÖR VIK – FÖLL MOT AIK

Vaclav Karabacek brände en straff när VIK föll mot AIK. Foto: Bildbyrån

Nu är det bara att inse att det blir kval. Västerviks IK föll hemma mot AIK med 0-3.

Med två raka hemmasegrar i bagaget tog Västerviks IK emot AIK på hemmaplan. Ett AIK som VIK haft förtvivlat svårt för den här säsongen.

Gästerna fick också in pucken i mål först. Detta efter knappt sex minuters spel, men domarna hade redan blåst och vinkade avvärjande. Pontus Eltionius klarade sig från insläppt mål den gången.

Men det dröjde inte läge innan han fick vittja nätet. Lite drygt sju minuter in på öppningsperioden satte Hampus Falk 1-0 från blålinjen.

Då hade VIK fortfarande inte haft ett skott på mål. Till slut blev skotten 4-4 efter de första 20 minuterna.

Missade straff

Drygt sex minuter in på den andra akten fick VIK ett gyllene läge att utjämna. Hemmalaget tilldömdes ett straffslag. AIK-spelarna förstod ingenting, men Vaclav Karabacek sköt mitt på målvakten och 0-1 stod sig.

Joel Kant var sedan en stolpträff från att kvittera, men i stället skulle AIK utöka sin ledning. Med knappt fem minuter kvar av perioden kunde Gerry Fitzgerald sätta 2-0 efter slarv i försvarszon.

En ledning som skulle bli 3-0 några minuter senare. Ännu en gång var det Gerry Fitzgerald. Efter att AIK fått tryck en längre stund satte han snyggt trean bakom Eltonius.