Annons:

VIK VÄRVAR NY BACK OCH MÅLVAKT

Jesper Dahlroth under sin tid i Modo. Foto: Bildbyrån

VIK VÄRVAR NY BACK OCH MÅLVAKT

Västerviks IK förbereder sig för det avgörande kvalet för att bli kvar i Hockeyallsvenskan. Nu har man värvat en ny back och namngivit en tredjemålvakt. 

Annons:

Under de sista timmarna av fönstret har Västerviks IK lyckats göra klart med Jesper Dahlroth från Kalmar HC. Han har tidigare lirat SHL för både Timrå IK och IK Oskarshamn. 

– Vi har velat bredda vår backsida så vi skapar lite mer konkurrens där. På en väldigt tunn marknad fick vi till slut napp på en rutinerad spelare. Jesper är en defensiv back men som också kan hitta bra lösningar med pucken. I detta skede vi befinner oss i är det viktigt med rutin och Jesper har skaffat sig massor med erfarenhet, där han bland annat tagit upp två lag till SHL, säger sportchefen Victor Öhman till klubbens hemsida. 

Dahlroth har gjort tre poäng på 29 matcher med Kalmar den här säsongen.

– Det är en grymt bra kille som alltid vill lagets bästa och han är grymt taggad på att komma hit och hjälpa oss i slutskedet av säsongen. 

Namngett tredjemålvakt

VIK har även namngett en tredjemålvakt i form av Jesper Eliasson. Planen är att han ska fortsätta spela i Troja/Ljungby. 

– Sen får vi se hur det går för dem i framtiden. Med Jesper som namngiven målvakt så har vi iallafall säkrat upp för eventuella skador. Det är en väldigt duktig målvakt så det känns jättebra, säger Victor Öhman. 

VIK ställs mot SSK på bortais under fredagskvällen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt