VÄSTERVIKS PLATS I NEGATIVA KVALET ÄR ETT FAKTUM

Filips Buncis och hans Västerviks IK föll med 7–2 borta mot Södertälje SK och nu finns det ingen återvändo. VIK tvingas till negativt kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Nu är det definitivt att det blir negativt kval för Västerviks IK. Jumbon hade inte skuggan av en chans i fredagens bortamatch mot Södertälje SK. Förlusten skrevs till klara 7–2.

Västerviks IK upplever en blytung säsong i Hockeyallsvenskan och nu står det helt klart att klubben tvingas till negativt kval för andra säsongen i rad.

I kväll inkasserade VIK ytterligare en förlust.

Södertälje dominerade första perioden, gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter och 26 sekunder och vann skotten med övertygande 17–7.

Ledningen utökades till 4–0 efter 27.50 innan Filips Buncis fick in 4–1-reduceringen 46 sekunder senare.

Det var VIK:s enda glädjeämne i mittperioden då Södertälje fortsatte att ösa på i offensiven och gick ifrån till 6–1 innan andra periodens slut.

15 sekunder in i tredje perioden skickade Hampus Harlestam in 7–1 i powerplay. Av akademisk betydelse tröstmålade Anton Schagerberg till 7–2 i samma spelform.

Sex matcher återstår innan Västerviks IK kliver in i det negativa kvalet.