Annons:

VH KLART FÖR SEMIFINAL – VÄNDE MOT KRIF

VH är klart för semifinal efter vändningen mot KRIF. Foto: Simon Henriksson

VH KLART FÖR SEMIFINAL – VÄNDE MOT KRIF

Vimmerby Hockey kommer spela semifinal. Det säkrade laget när man vände underläge till seger hemma mot KRIF. VH har också bra chans att vinna serien. 

Annons:

Det var upplagt för fest i Arena Hansson Konsult & Konstruktion i Vimmerby på lördagen. Lagkaptenen Jakob Karlsson hyllades inför matchen för sina 400 matcher i moderklubben. Sportsligt hade Vimmerby också fått stor hjälp av Dalen på fredagskvällen och var nu bara två poäng från att säkra en plats i semifinalen. 

Men då krävdes också att man fick med sig det från matchen med jumbon KRIF, som slogs för sin fortsatta överlevnad den här säsongen. 

Gästerna fick ett tidigt numerärt överläge som Vimmerby städade av på ett förtjänstfullt sätt. VH skapade därefter några lägen att ta ledningen, men fick inte hål på Emil Cederlund. 

Efter drygt halva perioden visades bortalagets Daniel Andersson ut och VH fick chans i spel fem mot fyra. Men powerplayspelet är inte att känna igen från grundserien och VH fick inte in något ledningsmål. 

Skotten i den mållösa förstaakten blev 8-5. 

Klart spelförande

I den andra perioden var Vimmerby klart spelförande, men hade fortsatt förtvivlat svårt att göra mål. KRIF gjorde ett bra jobb med att inte ge Vimmerby de allra farligaste ytorna.

En riktig kalldusch kom efter knappt sex minuters spel. Casper Åkesson styrde in 1-0 på Robin Christoffersson och gästerna var i ledning. 

VH jagade kvittering, men kvitteringsjakten kom av sig när Pelle Ström åkte ut för hakning. KRIF kunde dock inte utöka sin målskörd i det numerära överläget.

Bottenlaget kunde ändå gå till pausvila i ledning 1-0. Vimmerby skotten med hela 12-3 i den andra perioden.

Säkrade semifinalplatsen

Den tredje perioden dominerades sedan totalt av Vimmerby. Efter en bra start fick man med sig ett numerärt överläge efter tre minuter. Den här gången tog det bara 24 sekunder innan det small.

Jubilaren Jakob Karlsson hittade Eddie Levin som sköt 1-1 rätt i krysset. Efter kvitteringsmålet fortsatte hemmalaget att helt styra matchen och skapade tryck på tryck. 

Men ledningsmålet dröjde. Knappt sju minuter från slutet var det dock dags. William Dageryd satte 2-1 och glädjen i VH-lägret var förstås enorm. 

Vimmerby höll undan KRIF:s sena slutforcering och Eddie Levin kunde sätta 3-1 i tom målbur med 46 sekunder kvar.

Segern innebär att Vimmerby Hockey säkrat en plats i semifinalen. Kristianstads IK lyckades inte besegra Skövde IK under ordinarie tid och det betyder att Vimmerby leder Allettan inför den sista omgången. 

Mer om matchen senare.

Fakta

Poäng, VH: Eddie Levin 2+1, William Dageryd 1+0, Jakob Karlsson 0+3, Christoffer Törngren 0+1, Anton Carlsson 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt