VSGF vann rond ett – kan fixa kvalserieplatsen på lördag

Virserums SGF vann första playoff-matchen mot Lerums BK med 4–2 och har skaffat sig två matchbollar i jakten på en kvalseriebiljett. Foto: Stefan Härnström

Virserums SGF har satt sig i ett fint slagläge och vann första playoff-matchen mot Lerums BK med 4–2. Nu är laget ”bara” en seger från en plats i kvalserien mot division 2.

Virserums SGF:s dröm om att gå till kvalserien lever i allra högsta grad. När playoff-serien i bäst av tre mot Lerums BK inleddes på torsdagskvällen vann Virserum med 4–2 på hemmais.

Virserum fick en drömstart med 1–0 efter drygt tre minuters spel. Theo Lundqvist gjorde målet, assisterad av Martin Holmstrand och Daniel Öhlund.

19 sekunder in i andra perioden utökade spelande tränaren Pierre Gustavsson ledningen till 2–0. Värt att notera är att Lerum vann skotten med 25–7 i andra perioden och Jacob Axelsson radade upp räddningar.

Två insläppta mål på 52 sekunder

Inom loppet av en minut i tredje perioden förändrades allt när Lerum både reducerade och kvitterade. 2–1 kom efter 50.24 och 2–2 52 sekunder senare.

Kort därpå fick VSGF chansen i powerplay och återtog ledningen. Patrik Barger sköt 3–2 när matchuret hade tickat upp till 53.15.

Med 27 sekunder kvar kom det definitiva avgörandet när Isak Grönlund prickade in 4–2 i öppen kasse.

VSGF står med ena benet i kvalserien och har nu två bortamatcher på sig att avgöra matchserien och kvalificera sig för kvalserien. Den första returmatchen spelas i Lerum på lördag. Skulle VSGF förlora den spelas en avgörande match i Lerum på söndag.