Annons:

Seger i första ronden:

Jacob Axelsson gjorde en fullkomligt lysande insats när Virserums SGF vann första playoff-matchen mot Lerums BK. Foto: Ossian Mathiasson

Seger i första ronden: "Bra krigarinsats från hela laget"

2–0 blev till 2–2 på en minut. Då gav Virserums SGF svar på tal och vann första playoff-matchen mot Lerums BK. Nu har laget skaffat sig två matchbollar i jakten på en kvalseriebiljett.
– Riktigt skönt med en krigarseger, säger spelande tränaren Pierre Gustavsson. 

Annons:

Tidigt mål i både första och andra perioden gjorde att Virserums SGF skaffade sig en 2–0-ledning som höll halvvägs in i tredje perioden. 

Då, inom loppet av en minut, släppte VSGF in två raka mål och ställningen var 2–2 inför avslutningen. VSGF kom tillbaka starkt med 3–2 i powerplay och 4–2 i öppen kasse och har satt sig i ett gyllene läge för att gå till kvalserien inför helgens avgörande i Lerum. 

– Jag tycker att de spelar med ett högt tempo, men vi tog ledningen och det var inte helt orättvist. Vi hade 2–0 att gå på och sedan fick de in två slarvmål. Vid ena målet var det ett dåligt byte från vår sida och vid andra målet tog pucken på en skridsko och in i mål. Vi svarade ganska snabbt med att göra 3–2 i powerplay, vilket var skönt efter att de hade gjort två mål. Vi krigar bra allihopa. Vi kanske inte gör vår spelmässigt bästa match, men det är en bra krigarinsats från hela laget, säger Pierre Gustavsson. 

"Får ta det som en sjukt rolig match"

Virserum befinner sig i ett bra läge inför avgörandet och har satt press på Lerum i och med att de åker dit med två matchbollar i bagaget.

– Vi får vara inställda på att det kommer bli en tuff match. Det som har varit har varit och nu ska vi förhoppningsvis bara spela en match i Lerum. Vi får ta det som en sjukt rolig match, spela smart och ta det därifrån.

VSGF vilar i morgon och åker till Göteborgstrakten tidigt på lördag morgon i och med att matchen är redan klockan 14.00. 

Vad skulle det betyda för er att få spela en kvalserie?

– Det är såklart jättekul att spela kval uppåt. Det är sånt man vill göra, oavsett division och oavsett idrott. Det är många personer runt laget som lägger ner fantastiskt mycket tid ideellt.

Målvakten Jacob Axelsson förtjänade beröm tillsammans med Theo Lundqvist. Alla spelare slet förtjänstfullt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt