VIK I FÖRARSÄTET EFTER KROSS I TREDJE MATCHEN

Västerviks IK krossade Östersunds IK med 6–2 i tredje matchen i det negativa kvalet. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK har tagit tillbaka initiativet i nedflyttningskvalet mot Östersunds IK. Det blev seger med betryggande 6–2 i tredje matchen.

Efter två matcher i Östersund fortsätter serien med två raka matcher i Västervik. Det var lika på ett inför kvällens match.

Västervik fick en blytung start på kvällens match i ACT-Hallen. Elias Sjöström ådrog sig ett matchstraff för interference efter endast tre minuter och Östersund behövde bara 46 sekunder för att spräcka målnollan. Sebastian Fakt hittade rätt i powerplay-spelet.

Direkt efter att Östersund hade blivit fulltaligt kvitterade Rasmus Kahilainen till 1–1. Då stod klockan på 13.16 och två och en halv minut senare fick VIK jubla över Kristjan Cepons 2–1-mål.

Första perioden avslutades med att VIK drog på sig ytterligare ett matchstraff. Denna gång var det Elias Ulander som fick lämna isen efter en crosschecking.

VIK drog ifrån

Anton Svensson drygade ut VIK:s ledning till 3–1 fyra minuter in i andra perioden. Samme Svensson sköt 4–1 i powerplay i början av tredje perioden och Cedric Lacroix utökade ledningen till 5–1 kort därpå. Cédric Desruisseaux sköt 6–1 efter 52.49.

Matchavslutningen präglades av mycket utvisningar och heta känslor. I spel fem mot tre tröstmålade Östersunds Sebastian Fakt fram till slutresultatet 6–2.

Match fyra i nedflyttningskvalet spelas i Västervik på måndag kväll.

Västerviks IK–Östersunds IK 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)

Första perioden: 0–1 (3.38) Sebastian Fakt (Daniel Öhrn, Alexander Anderberg) i spel fem mot fyra, 1–1 (13.16) Rasmus Kahilainen (Kristjan Cepon, Mattias Wigley), 2–1 (15.46) Kristjan Cepon (Victor Öhman, Anton Svensson

Andra perioden: 3–1 (24.04) Anton Svensson (Filips Buncis, Hugo Gabrielson)

Tredje perioden: 4–1 (46.47) Anton Svensson (Hugo Gabrielson, Vaclav Karabacek) i spel fem mot fyra, 5–1 (48.49) Cedric Lacroix (Alex Ciernik, Macoy Erkamps), 6–1 (52.49) Cédric Desruisseaux (Victor Öhman), 6–2 (58.24) Sebastian Fakt (Daniel Öhrn, Josef Ingman) i spel fem mot tre.

Skott: 26–28