Annons:

Tre VH-tjejer på Smålandsläger nu i helgen

Alice Kennmark och Elsa Zukiewicz är två av spelarna som är uttagna. Foto: Arkivbild

Tre VH-tjejer på Smålandsläger nu i helgen

Smålands Ishockeyförbund har kallat 22 spelare till ett läger i Gislaved inför den stundande Aprilcupen. På listan med uttagna tjejer finns hela tre (!) VH-spelare - ett antal som innebär att endast Rydaholms SK har fler uttagna spelare.  
– Det är kul. Det är ju ett kvitto på att det går bra för tjejsidan av verksamheten, säger tjejernas tränare, Michael Kennmark. 

Annons:

VH-tjejerna som blivit uttagna till lägret är Alice Kennmark, Leah Kostenius och Elsa Zukiewicz. De spelar och tränar tillsammans, både i tjejhockey-laget, men också med killarna.

– Det hänger mycket på träning och intresse. Dessa tjejer tränar väldigt mycket och kör en hel del med killarna också. Mycket träning ger ju resultat och ens egen utveckling hänger som sagt på intresse. Att träna mycket blir ju också lättare för tjejerna, när de hela tiden gör det tillsammans, förklarar Michael Kennmark. 

Han tror även att det faktum att många tar sig vidare till sådana här läger, kan inspirera fler tjejer att satsa på ishockey. Det är också en förhoppning hos honom själv och hela Vimmerby Hockey. 

– Alla större föreningar har ju tjejhockeyverksamhet och om vår tjejverksamhet skulle utökas, skulle det såklart vara jättepositivt. I framtiden kan tjejsidan av verksamheten bli ungefär lika stor som killsidan, om det fortsätter såhär, säger han. 

Linus Palmér Hård

Praktikant

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt