Annons:

Kvalserien rullar vidare – Kristianstad varnar för VH:

Kristianstads IK har vunnit samtliga fyra matcher mot Vimmerby Hockey den här säsongen. I kväll är det dags för femte mötet när lagen drabbas samman i kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Kvalserien rullar vidare – Kristianstad varnar för VH: "Bästa laget vi har mött"

Kristianstads IK bär störst favoritskap i kvalserien till Hockeyallsvenskan. I kväll ställs de mot Vimmerby Hockey, laget som de har störst respekt för. 
– Jag tycker att det är det bästa laget vi har mött och det har jag sagt sedan premiären när vi mötte dem, säger Peter Johansson, huvudtränare i Kristianstads IK. 

Annons:

Direkt efter 3–4-förlusten efter förlängning hemma mot Halmstad Hammers på påskafton tog spelare och ledare i Kristianstads IK plats i bussen för den långa trippen till Piteå. 

– Vi åkte direkt efter matchen i lördags och åkte buss under hela natten mellan lördag och söndag. Vi stannade till och käkade frukost i Övik, kom upp till Piteå under söndagen, tränade på eftermiddagen och åkte hem direkt efter matchen på måndagen, säger Peter Johansson.

Kristianstads drömöppning med 4­–0 på tavlan fem minuter in i andra perioden lade grunden för 4–2-segern borta mot Piteå på annandag påsk. Kvalserien är inne i ett tidigt skede och samtliga lag har vunnit varsin match. Kristianstad är det enda laget som har inkasserat fyra poäng.

Peter Johansson tycker att det finns mer att hämta hos sitt manskap.

– Det är väl okej och jag tycker inte att vi har varit hundraprocentiga i våra prestationer. Vi var bra i en period mot Halmstad och bra under första halvan av matchen mot Piteå.  

Vad är det som har saknats i de två inledande matcherna?

– Det handlar väl mest om att vi har saknat spelare. Det har varit och är stökigt med sjukdomar i laget. Det har gjort att det har blivit ryckigt och vi har fått ändra om en hel del i uppställningen. Vi har ett ganska ungt lag och jag tror att det var stor anspänning i lördags. Det var skönt att vi studsade tillbaka på ett bra sätt mot Piteå där vi gjorde en bra match rent taktiskt. Det är sex bra lag kvar och man vinner inga matcher enkelt i den här serien. Alla lag som har kommit så här långt är bra. 

 "Bästa laget vi har mött"

Den tredje omgången är på ingång. I kväll får Kristianstad ta bussen till norra delen av Småland för att möta Vimmerby Hockey, ett lag som de har besegrat vid fyra tillfällen den här säsongen.

– Jag tycker att det är det bästa laget vi har mött och det har jag sagt sedan första matchen när vi mötte dem. Vi vann med 5–1, men det var ett rån från vår sida. Vimmerby har varit jäkligt bra mot oss varenda gång. Det är jäkligt starkt att vi har fyra segrar mot dem, men det är hittills det bästa laget vi har mött i Hockeyettan.

Vad är det i Vimmerbys spel som gör de så bra?

– Det behöver inte stå i er tidning, säger han och skrattar. 

– De hade ett bra lag från start och sedan förstärkte de vid jul med två klasspelare. Tittar man på deras lag ska vara de där uppe i toppen och det är absolut ingen överraskning. Jag tycker att de spelar en bra hockey, samma typ av hockey som vi försöker spela med fart och puckkontroll. De vill driva spelet och det vill vi också göra. Det är två lag som vill spela hockey och det är trevligt. 

Kristianstad har dragits med en del sjukdomar under upptakten av kvalserien.

– Vi har några osäkra spelare på grund av sjukdom. Någon spelare har blivit frisk och någon har blivit sjuk. Vi får se vad det blir för lag som vi åker med. Jag har ingen aning och spelarna har för första gången på hela säsongen inte fått reda på laget. Vi har haft alla spelare friska jättelänge och första sjukdomsfallet kom i fredags. Vi är ändå gott om folk så vi kommer få ihop det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt