Annons:

VH kliver in i vecka som kan avgöra kvalserien

Hampus Sylvegårds Vimmerby Hockey spelar tre matcher i kvalserien denna vecka. Först ut är Halmstad Hammers på bortais. Foto: Ossian Mathiasson

VH kliver in i vecka som kan avgöra kvalserien

Vimmerby Hockey hänger på i toppen av kvalserien. Denna vecka består av tre matcher på fem dagar och kan bli avgörande för utgången av kvalserien. Först ut är Halmstad Hammers på bortais. 
– Alla matcher är viktiga i en kvalserie, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey skakade av sig torsdagens snöpliga 0–1-förlust mot Kristianstads IK och lyckades besegra Brödernas/Väsby med 3–2 i lördags.

– Senast hade vi tålamod i spelet och lite mer attack jämfört med de tidigare matcherna, vilket vi har eftersökt. Det är framför allt tålamodet i spelet med puck som är bra och vi för matchen under nästan hela matchen. Det var mycket kampsituationer och vi löste den typen av spel på ett bra sätt. Jag är nöjd med hur laget kom ut och genomförde matchen, säger Hampus Sylvegård. 

"Vi har koll på varandra"

Segern mot Brödernas/Väsby gör att VH hänger på i kvalserietoppen och ligger fyra poäng bakom serieledaren Kristianstad med sex matcher kvar att spela. 

Samtidigt som ettan Kristianstad och tvåan Brödernas/Väsby ställs mot varandra åker Vimmerby till Halland för match mot Halmstad Hammers på tisdagskvällen. Senare i veckan tar VH emot Piteå och Hudiksvall på hemmaplan. 

– Vi har koll på varandra. Det är ett strukturerat lag som har bra målvaktsspel och spets framåt som kan göra skillnad. Det som krävs mot alla lag är att vi kommer upp på vår nivå, behåller tålamodet i spelet och hittar vårt sätt att spela. Det är viktigt att vi bygger vidare på vår trygghet, gameplan och spelfilosofi som vi har haft nästan hela säsongen och det har gjort oss framgångsrika. Det kommer vara en viktig match och Halmstad kommer garanterat vara desperata för att vinna. 

Hur ser du på läget i tabellen?

– Alla matcher är viktiga i en kvalserie. Det ser man redan nu tydligt i tabellen då Kristianstad har tagit poäng i alla matcher. Det är ett tecken på hur viktigt det är att vara med i alla matcher. Fokus måste alltid läggas på det man kan göra i dag, vad vi själva kan göra och hur vi ska agera i alla situationer.

Så är läget i laget

Meriterade VH-forwarden Christoffer Törngren har missat alla matcher under kvalserien. 

– ”Törna” har gått på is, men jag vet inte hur långt ifrån spel han är. Därutöver har vi samtliga spelare att tillgå. 

Spelar han mot Halmstad?

– Han är aktuell och sedan får vi se om han står med i laguppställningen som presenteras klockan 17.10. 

Robin Christoffersson har vaktat målet i alla kvalseriematcher och Scott Hector är tillbaka i full träning. 

– Scott tränar fullt och är redo för spel. Vi vet att vi har två riktigt bra målvakter och känner oss trygga med målvaktsposten. 

Kommer ni spela Scott framöver?

– Vi fokuserar på en match i taget och det är många parametrar som väger in i sådana beslut. 

Vem står mot Halmstad?

– Det säger vi inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt