Annons:

Hela sju spelare från Vimmerby deltog i Aprilcupen

Kalle Svensson, Alice Kennmark, Elsa Zukiewics och Leah Kostenius var fyra av sju Vimmerbylirare som lirade i Aprilcupen den gångna helgen. Foto: Privat

Hela sju spelare från Vimmerby deltog i Aprilcupen

Den gångna helgen avgjordes Aprilcupen i Tranås och Nässjö. Hela sju spelare från Vimmerby Hockey fanns med – och tre av dem i Blekinges (!) lag. 

Annons:

Vimmerby Hockeys satsning för att få fler tjejer att spela hockey har slagit mycket väl ut. I helgen var tre tjejer från VH – Alice Kennmark, Leah Kostenius och Elsa Zukiewicz – uttagna i laget som representerade Småland i Aprilcupen i Nässjö. 

Dessutom blev tre spelare från Vimmerby uttagna i Blekinges lag i samma turnering. Det rörde sig om Alice Nilsson, Ella Nilsson och Emma Wärnelius.

– I den sista uttagningen var det sex tjejer med från Vimmerby. Andreas (Zukiewicz) har en kompis som är ledare för Blekinges tjejlag och de hade väldigt få tjejer i Blekinge. Vi sa att vi hade tre Vimmerbytjejer, så då ville de ha med dem. De var även med och spelade i träningsmatchen mellan Småland och Blekinge i Gislaved, säger Michael Kennmark, en av ledarna i Vimmerby Hockey. 

Han tycker det är roligt att så många tjejer från Vimmerby fick chansen.

– Det spelar ju ingen roll var man spelar, utan det viktiga var att alla fick spela. De skötte sig bra våra tjejer. De kallar ju två årskullar samtidigt och våra tjejer är i den senare årskullen, så de kan spela TV-pucken ytterligare ett år. 

Kalle lirade också

På tjejsidan vann Småland turneringen före Göteborg. Blekinge slutade femma. På pojksidan, där Kalle Svensson ensam representerade Vimmerby Hockey i Smålandslaget, blev det en andraplats. Småland var bara två poäng bakom Göteborg. 

Aprilcupen är en förberedande turnering inför TV-pucken som spelas i höst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt