Annons:

Levin avgjorde med Modigs-straff: ”Snodd av honom”

Eddie Levin och Robin Christoffersson kramar om varandra efter att ha fixat bonuspoängen mot Piteå HC. Det blev seger med 3–2 efter straffläggning. Foto: Ossian Mathiasson

Levin avgjorde med Modigs-straff: ”Snodd av honom”

Vimmerby Hockey slarvade bort en viktig poäng hemma mot Piteå HC. Eddie Levin ordnade bonuspoängen – med en Markus Modigs-straff. 
– Den är snodd av honom, säger han efter 3–2-segern mot Piteå. 

Annons:

Vimmerby Hockey svarade för en så gott som exemplarisk första period hemma mot Piteå och gick ifrån till 2–0 efter mål av Eddie Levin och William Alftberg. I stort sett allt spel förlades till Piteås zon och Vimmerby gjorde precis vad de ville i offensiven. 

– Vi var totalt spelförande och man kan nästan säga att vi spelade skiten ur dem, säger Eddie Levin. 

"Blir såklart chockad"

I andra perioden skedde en scenförändring. Först tvingades tränaren Hampus Sylvegård lämna båset och föras till sjukhus efter att ha fått en puck i huvudet och sedan tappade VH spelet och taktpinnen på isen. 

– Lika bra som vi är i första perioden, lika dåliga är vi i andra perioden, säger Eddie Levin. 

Vad ser du för faktorer till det?

– Det handlar väl i huvudsak om frustration. Vi märker att spelet inte klaffar och det gör att vi blir stressade och tappar tålamodet. Vi försöker ta saken i egna händer och då går det oftast ännu mer fel, säger Levin.

Hur påverkades ni i laget av att Hampus Sylvegård försvann från båset i början av andra perioden?

– Just i stunden blir man såklart chockad och undrar hur det går, men vi fick tidigt höra att det gick bra och att det bara rörde sig om ett par stygn. Sedan var det bara att spela vidare och inte tänka på det. Det ska inte påverka oss då vi är ett lag som oftast rullar på fyra kedjor under hela matcherna. 

VH släppte in 2–1 i boxplay i mitten av den svaga andra perioden. När VH gick för 3–1 i powerplay kom bakslaget med 2–2 och då återstod drygt sex minuter av matchen.  

– Vi har haft en förmåga att släppa in konstiga mål mot Piteå och det är sånt som händer. 

Precis före Piteås kvittering hade Levin ett skott i ribban. 

– Det är småmarginaler. Jag skulle ha gjort mål där, då hade det inte blivit kryss. 

Tog inspiration av Modigs

Matchen fick avgöras på straffar och alla spelare gjorde mål på sina straffar i de två inledande omgångarna. 

Avgörandet skedde i tredje omgången. Robin Christoffersson räddade Piteås straff och Eddie Levin avslutade kliniskt när han fick chansen att bli hjälte. 

– Det är en klippt och skuren Markus Modigs-straff. Den är snodd av honom. Vi gjorde mål på olika slags straffar och det var jäkligt bra. Vi har inte varit så bra på att lägga straffar på träningarna så vi sparade på målen. 

Vimmerby står på åtta poäng, samma antal som Brödernas/Väsby och Halmstad, och ligger tre poäng bakom Hudiksvall och fem poäng bakom Kristianstad. 

– Så här i efterhand är det blandade känslor. Alla poäng är viktiga i den här korta serien och den är fortfarande vid liv. Tar vi tre poäng på lördag och övriga resultat går vår väg så är vi verkligen med i racet. Det är bara att ta nya tag på lördag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt