Annons:

HENRIKSSONS FEM: Vilken otrolig lördag som väntar

Från syndabock till hjälte gick Jakob Karlsson, skriver Simon Henriksson efter VH-segern mot Brödernas/Väsby.

HENRIKSSONS FEM: Vilken otrolig lördag som väntar

Här kommer Simon Henrikssons fem snabba efter VH-segern mot Brödernas/Väsby.

Annons:

1) Från syndabock till hjälte

Vilka sista minuter vi fick av kvalseriens näst sista omgång. Dramatiken var totalt galen. Kaptenen Jakob Karlsson, som tidigare i veckan pratade om att inte bara spela med hjärtat, åkte på en tung tvåminutare för boarding med drygt två minuter kvar. Där såg han nog drömmen om Hockeyallsvenskan dö. Det behövde han inte. Brödernas/Väsby, som behövde vinna, tog ut målvakten i sitt fem mot fyra-spel samtidigt som Hudiksvall reptilsnabbt hämtat upp 2-4 till 4-4 mot Kristanstad. Då, precis när han lämnat utvisningsbåset, fick han pucken och med en sekund kvar såg han sitt skott från mittzon gå i mål. Från syndabock till hjälte – tja, den meningen hade räckt.

2) Vilken lördag vi får

Vilken otrolig lördag vi nu får. Hudiksvall tog två poäng, Kristianstad bara en. Vimmerby alla tre efter sekunddramat. Nu står Kristianstad på 17 poäng och tre plusmål, Vimmerby lika många pinnar och ett minusmål och Hudiksvall har 16 poäng. Därmed kommer alla tre lag, framför allt Vimmerby och Kristianstad, ha bra chanser att vinna kvalserien. För VH räcker det att man vinner sin match mot Halmstad och får hjälp av Brödernas/Väsby borta mot Kristianstad. Eller att man hämtar upp målskillnadsdifferensen, vilket såklart blir svårare. Vem hade trott det när vi klev in i den här veckan? Det kommer bli en helt galen kvalserielördag. Välregisserat!

3) Vilket Brödernas får vi se?

Tre lag med allt att spela för och tre lag utan något att spela för. Det kanske är det enda som kan vara lite trist inför lördagen. Vilken motivation har Piteå, Brödernas/Väsby och Halmstad? Vilket lag viker ned sig helt? Vilket lag stökar till det totalt för sin motståndare? Det Brödernas/Väsby jag sett i de två matcherna mot Vimmerby har inte alls imponerat på mig. Med det laget man har på papperet är hamburgerkedjans gäng en jättebesvikelse. Kommer de försöka göra livet surt för Kristianstad? Det kan vara en stor farhåga för Vimmerby. Brödernas lär inte vara jätteinspirerade nere i Skåne tyvärr. Samtidigt ska Kristianstad nu åka buss i 85 mil efter en urtung torsk mot Hudik. Det är storfavoriten som kan förlora kvalseriesegern. Det lär vara tanken som vandrar i många av lagets spelare under en bussresa som aldrig lär upplevas ta slut.

4) Och vilket Halmstad får vi se?

Lång resa till Piteå, hem till södra Sverige igen för match mot Vimmerby. Det lär förstås även påverka Halmstad. Torsk mot Piteå i ryggen därtill och stor risk att sluta sist kvalserien. Hur motiverade kommer hallänningarna vara att förstöra en eventuell fest för Vimmerby? Det är egentligen en lika stor fråga som Brödernas motivation.

5) Trion Karlsson, Carlsson, Levin

Det går förstås att nämna många spelare i den här kvalserien för Vimmerbys del. Men utan trion Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin hade laget aldrig haft chansen att nå Hockeyallsvenskan inför den sista omgången. Det är fakta. I kväll bar Vimmerbytrion åter laget med god hjälp av sina backar förstås. Men det var när Karlsson, Carlsson och Levin var inne som VH skapade mest tryck på motståndarna och vaskade fram de hetaste chanserna. Trion är oumbärlig för den här upplagan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt