Annons:

KLART: Han fortsätter som tränare i VIK

Pelle Torstensson blir kvar i ledarstaben för VIK. Foto: Bildbyrån

KLART: Han fortsätter som tränare i VIK

Västerviks IK ramlade ur Hockeyallsvenskan och får börja om i Hockeyettan. Nu står det klart att Pelle Torstensson blir kvar som tränare. 

Annons:

Sedan tidigare var det klart att målvaktstränaren Gabriel Remelin skulle bli kvar i VIK, då ett år återstår på hans kontrakt. Nu är ännu en av byggstenarna kring ledarstaben på plats. 

Det rör sig om Pelle Torstensson som fortsätter som tränare i Västerviks IK.

– Pelle är en person jag känner väl och vi har en samsyn i hur vi vill att Västerviks IK ska spela hockey. Pelle kommer även kunna hjälpa till med att utveckla och förbättra det spelsätt som vi kommer att utgå från, samtidigt som han är väldigt tydlig med alla grejer och är duktig på att utveckla varje individ, säger sportchefen Victor Öhman.

Pelle kommer nu också vara en viktig kugge i bygget av den övriga organisationen runt VIK.

– Vi har försökt att tänka helhet där alla tillsammans drar sitt strå till stacken. Pelle kommer ha ett mentorskap till ungdomsverksamheten i sin tjänst och bidra med sitt otroliga hockeykunnande till både ungdom- och juniorverksamheten, säger klubbchef Petra Axelsson. 

Processen med att hitta ytterligare en tränare är i full gång, meddelar VIK. Kontraktet med Torstensson är skrivet på 1+1 år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt