Annons:

JUST NU: VH I DRÖMLÄGE INFÖR TREDJE PERIODEN

Vimmerby Hockey leder med 5-0 efter två perioder och har ett drömläge att nå Hockeyallsvenskan.

JUST NU: VH I DRÖMLÄGE INFÖR TREDJE PERIODEN

Med en period kvar av kvalserien är Vimmerby Hockey i drömläge. Laget leder med 5-0 hemma mot Halmstad samtidigt som Brödernas/Väsby har 1-1 borta mot Kristianstads IK.

Annons:

Det är upplagt för extrem dramatik inför den sista ordinarie perioden av kvalserien. Tre lag har fortfarande chansen att vinna kvalserien och nå Hockeyallsvenskan, men det är Vimmerby Hockey som är i förarsätet. 

Efter 20 spelade minuter ledde VH med 2-0 efter mål av Elias Lindgren och Anton Carlsson. Samtidigt hade Brödernas/Väsby tagit ledningen borta mot Kristianstads IK med 1-0. 

Innan den andra perioden ens hunnit börja i Vimmerby hade skåningarna utjämnat till 1-1, men Vimmerby hade fortfarande handen på den allsvenska biljetten. 

Vimmerby fick en perfekt start även på den andra akten. Adam Petersson gjorde 3-0 efter knappt tre minuter. Hugo Ollila ökade på till 4-0 efter 14 minuters speltid. En dryg minut senare, i numerärt överläge, satte Eddie Levin 5-0. 

Vimmerby gick till periodvila i ledning med 5-0. Samtidigt är ställningen 1-1 nere i Kristianstad. Med 20 minuters dramatik kvar leder VH kvalserien två poäng före Kristianstad. Dessutom har man käkat upp måldifferensen och är just nu två mål före skåningarna. Även om Kristianstad alltså tar ledningen med 2-1 – så är Vimmerby före. Likaså om Kristianstad gör 3-1 och alltså vinner med två mål. Då är VH före med flest gjorda mål om man håller sin femmålsledning vill säga.

Med en period kvar att spela har Vimmerby greppet om den hockeyallsvenska platsen. Fortsättning följer av dramat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt