Annons:

Sportchefen om spelarna som får lämna, tränarjakten och nyförvärv

Sportchefen Pelle Johansson om spelarna man släpper, tränarjakten och nyförvärv. Foto: Arkivbild

Sportchefen om spelarna som får lämna, tränarjakten och nyförvärv

Nio spelare får helt säkert inte följa med Vimmerby Hockey upp i Hockeyallsvenskan. Beskedet kom från Vimmerby Hockey under söndagskvällen.
– Det blir en besvikelse förstås, säger sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

Spelarna som ska ha fått besked om att det inte blir någon fortsättning är målvakten Scott Hector, backarna Erik Fernhall, Adam Lindblad och Oskar Humble samt anfallsspelarna Filiph Åström, Martin Pärna, Olle Söderlund, Isac Göransson och Gustav Karlsson.

Pelle Johansson vill inte kommentera det särskilt mycket.

– De har fått det till sig, mer än så är det inte, säger sportchefen. 

Hur har man tagit det?

– Det blir en besvikelse såklart, men de har tagit det bra hos mig. Men visst, det är ett tufft besked att få. Det här är spelare vi ser inte har en plats i lagbygget. Det är olika preferenser och delar som gör att det ser ut så. 

Om man tittar på en Vimmerbykille som Oskar Humble?

– Han har ett civilt jobb som gör att det inte är möjligt. Det behöver inte vara jag, utan det kan vara yttre faktorer som gör att det inte funkar.

"Fått en förklaring"

Vissa kanske också höjer på ögonbrynen för att klubben säger adjö till Scott Hector.

– Jag kommer att gå på Christoffersson och en till. "Robba" har alltid stått upp i tuffa matcher och Scott får lida för sin skada. Han stod inga matcher i slutet på säsongen och jag bestämde mig tidigt för att gå för en av dem. Det var inget svårt val.

Martin Pärna?

– Det är mellan Martin och mig. Han har fått en förklaring och vi låter det vara så. 

Ska man tolka det här som att ni vill att övriga följer med upp?

– Nej, det kan vara att man inte hunnit sitta ned med alla ännu. Så det behöver inte vara det. Det kommer vara tio till tolv som får möjlighet att följa med upp om de vill. Det ska klaffa också. Det är inga stora pengar det handlar om och de kommer behöva jobba vid sidan om.  

Ni kommer behålla mer än andra som gått upp?

– Kalmar hade nog med sig likvärdigt många upp. Jag har en budget att följa och vi var Hockeyettans bästa lag. Jag tycker att det är rimligt. Nyckeln för oss är att ha en stark stomme och omklädningsrummet har varit fantastiskt i två år. Det vill vi bygga vidare på. 

Träffar en potentiell tränare i veckan

Många andra klubbar i Hockeyallsvenskan har kommit ganska långt i sina truppbyggen. Vimmerby står fortfarande utan en enda spelare som officiellt är klar för spel. Men enligt Johansson kommer en hel del börja hända inom kort.

– Det kommer komma nyheteter i veckan. Det kommer börja rassla igång. Det första namnet kommer kanske i morgon. 

Pelle Johansson trycker dock på att man inte ska räkna med några spektakulära värvningar.

– Vi kommer vara absolut sist i kön. Vi kanske får spelare när de fått nej från alla andra Hockeyallsvenska klubbar. Jag kommer säkert få plocka in Hockeyettanspelare som jag tror kommer göra ett bra jobb. Hockeyettan är en bra liga och det går att hitta russinen ur kakan här. Sedan behöver vi hockeyallsvensk rutin också, men de offensiva spetsspelarna tror jag inte vi hittar i Hockeyallsvenskan. Den plånboken har jag inte.

Hur går tränarjakten?

– Jag träffar någon i veckan, så den fortgår och vi får se. Det ska passa helt enkelt, både vad gäller plånbok och socialt. Ofta har man en familj att ta hänsyn till, så det är en svår och tuff bit. Man vill inte gå bet där heller.

När kan du ha en tränare på plats?

– Går det bra, så kan det gå fort. Det ska inte bli någon långbänk helt enkelt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt