Annons:

Västerviksbacken klar för AIK – ”Ett enkelt beslut”

Macoy Erkamps lämnar Västervik för AIK. Foto: Bildbyrån

Västerviksbacken klar för AIK – ”Ett enkelt beslut”

I en och en halv säsong har Macoy Erkamps tillhört Västerviks IK. Efter degraderingen ansluter han nu till AIK.

Annons:

29-åringen var assisterande lagkapten förra säsongen. Han värvades från den slovakiska ligan och nu blir det alltså ytterligare en säsong i Sverige, den här gången i AIK.

– Jag är oerhört glad över att få tillhöra AIK:s organisation och att få vara en del av en så pass anrik klubb. Jag såg derbymatcherna senaste säsongen och ser bland annat framemot att spela dessa för klubben, men bara att få spela för AIK i en stad som Stockholm är svårslaget och beslutet om att skriva på för klubben var därför ett enkelt beslut för mig att ta, säger han till ”Gnagets” hemsida.

Sportchefen Niklas Persson säger såhär om värvningen:

– Macoy är en skridskostark back med sina styrkor i det defensiva men som även har en uppsida i det offensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och har utöver det bra ledaregenskaper och är noggrann i sitt idrottsutövande samt är en bra karaktär. Rent generellt är Macoy en kille vi har stenkoll på utifrån vem han är och vad han står för och vi tror att han kommer att passa in riktigt bra hos oss. 

Efter degraderingen har Gustav Salmi Lilja, Alex Ciernik, Anton Svensson, Carl-Henrik Edwardsson och Macoy Erkamps presenterats för nya klubbar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt