Annons:

Sex spelare presenterade – så många har Vimmerby helt klara

Markus Modigs hade en skadeförföljd säsong i Mora. Pelle Johansson har pratat med honom, men då om andra spelare. Foto: Bildbyrån

Sex spelare presenterade – så många har Vimmerby helt klara

Totalt sex spelare, fem förlängningar och ett nyförvärv, har Vimmerby Hockey presenterat. Men i själva verket har sportchefen Pelle Johansson betydligt fler underskrifter.
– Jag har nog närmare 15 spelare klara, säger han.

Annons:

Under tisdagen gick Vimmerby Hockey ut med att forwarden Isac Andersson följer med laget upp i Hockeyallsvenskan. Sedan tidigare har klubben även presenterat förlängningar av målvakten Robin Christoffer samt backarna William Alftberg, Elias Lindgren och Johan Norberg.

Dessutom har man värvat tillbaka Oskar Lindgren. 

Totalt är det sex spelare Vimmerby Hockey gått ut med och ingen av de egna produkterna som förde upp klubben i näst högsta ligan finns bland dessa. Varför?

– Inte en aning. Det är inte jag som sköter vilka vi går ut med. Jag meddelar bara vilka som är klara och så sköter Kilvéus (Magnus) den biten. Det bör komma ett par till den här veckan, säger sportchefen Pelle Johansson. 

Hur många namn är klara?

– Jag har nog närmare 15 spelare klara. Det kommer säkert fler namn i veckan, men sedan finns det lite olika förklaringar till varför vi inte släpper vissa just nu. Det är både förlängningar och nyförvärv.

"Ska passa plånboken"

Hittills är Oskar Lindgren, som VH sålde till Tingsryd i slutet av säsongen, den enda värvningen. Vilken väg Vimmerby ska gå gällande sina värvningar är en fråga många ställer sig. 

– Egentligen spelar det ingen roll om det är en svensk eller utländsk spelare. Det ska passa plånboken och vi kommer vara beroende av spelare som kan tillföra något i alla tre zoner. Jag kommer inte ha råd att plocka in någon som bara kan stå i powerplay och tillföra något där. Jag måste sikta på spelare som kan spela i alla tre zoner och har den typen av kompetens. 

I Hockeyallsvenskan finns flera spelare med ett förflutet i Vimmerby Hockey. Inte minst den VH-fostrade forwarden Markus Modigs, som har en skadeförföljd säsong i Mora IK bakom sig.

– Jag har pratat med honom (Markus Modigs, reds.anm), men det är mer kring andra spelare. Jag tror att "Macke" fokuserar på att bli hel och ren och sedan har han nog andra målsättningar än att komma tillbaka till Tigerkulan redan. 

En annan spelare med Vimmerbyanknytning som skulle kunna vara en spetsvärvning är Kristoff Kontos. Har du någon dialog med honom?

– Det är inget namn jag har fått till mig, så där finns ingen dialog.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt