Annons:

Senaste VH-nytt: Tre spelare missar matchen i morgon - jobbar på lån

Petter Runesson ska bli pappa vilken dag som helst och spelar inte Vimmerbys bortamatch mot Kallinge/Ronneby i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Senaste VH-nytt: Tre spelare missar matchen i morgon - jobbar på lån

Vimmerby Hockey tvingas klara sig utan tre ordinarie spelare i onsdagens svåra bortamatch mot serieledande Kallinge/Ronneby. Varken Robin Höglund, Anton Carlsson eller Petter Runesson kan spela matchen i Blekinge.

Annons:

Att fotskadade Anton Carlsson inte skulle kunna spela mot Kallinge/Ronneby berättade vi redan i går.

– Vi tog det beslutet på träningen i går, det är ingen idé att chansa, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Inte heller axelskadade Robin Höglund är redo för spel.

– Han har varit med på is och kört, men kan inte riktigt skjuta och passa. I och med att det handlar om en axelskada vill vi inte chansa utan han får köra på med rehabträning.

När kan de vara tillbaka i spel?

– Anton räknar vi med att ha tillbaka till matchen på söndag. När det gäller Robin är det jättesvårt att säga. Ingenting i axeln är trasigt utan det handlar om mer rehabtid. Det ska inte behöva ta allt för lång tid.

Vill låna Josefsson

Dessutom lämnas Petter Runesson kvar på hemmaplan.

– Petter ska bli pappa vilken dag som helst. Han ville följa med, men både jag och ”Mogge” (Morgan Persson, assisterande tränare) har sagt att det händer inte jätteofta att man blir pappa, så han får stanna hemma.

Som det ser ut kommer VH-produkten Eddie Levin, som tillhör IK Oskarshamn, att spela även mot Kallinge/Ronneby.

– Jag ser det som klart till 99 procent. Som jag har förstått det ska det vara okej från Oskarshamns sida så jag ska bara stämma av med Eddie också.

Är det några fler lån på ingång?

– Det är klart att vi har diskuterat det. Vi har ställt frågan till Oskarshamn om att låna Oscar Josefsson, men Oskarshamn har också lite småskavanker. Vi har inte fått definitivt nej än, men som det ser ut nu blir det bara Eddie som vi lånar in till matchen mot Kallinge, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt