Annons:

JUST NU: Ny skada i VH - lånar in center från division två

Vimmerby lånar in Eric Berggren från Nässjö. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Ny skada i VH - lånar in center från division två

Vimmerby Hockey har drabbats av ytterligare ett avbräck inför kvällens bortamatch mot Kallinge/Ronneby. Mattias Wigley är skadad och kan inte spela. VH har däremot gjort klart med ett lån av centern Eric Berggren från Nässjö.

Annons:

I går kunde vi berätta att Vimmerby tvingas klara sig utan Robin Höglund (skadad), Anton Carlsson (skadad) och Petter Runesson (ska bli pappa i dagarna) i kvällens bortamatch mot Kallinge/Ronneby. Men det slutar inte där. Nu står det klart att även Mattias Wigley tvingas kasta in handduken.

– Mattias har en sträckning i magen. Han provade på träningen i går, men det funkade inte, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Hur länge blir han borta?

– Det är svårt att säga. Det går inte göra så mycket åt skadan utan det är bara att vila ut den.

Förflutet i HV71

Tobias Jahr medger att läget med många skador är tufft.

– Nu börjar det kännas, det är ju ganska många som är borta.

Till kvällens match mot Kallinge/Ronneby är det klart att Vimmerby kommer att låna in den 22-årige centern Eric Berggren från division två-klubben Nässjö. Berggren har ett förflutet i HV71:s juniororganisation och spelade med Borlänge i division ett säsongen 2015/16. Förra säsongen spelade han i Boro och Nässjö.

– Han går som ytterforward i Nässjö, men är egentligen center och det är i den positionen vi kommer att matcha honom i kväll.

Fler lån?

Det står även klart att Eddie Levin lånas in från IK Oskarshamns juniorlag även i kväll. Tobias Jahr utesluter inte fler lån.

– Vi letar efter fler spelare och försöker stärka upp mer. Det finns krokar ute i bland annat Västervik och Oskarshamn.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt