Annons:

EKONOMISK KRIS I VIK – KALLAR TILL KRISMÖTE

Enligt profilen Emil Georgsson går Västervik mot en förlust på två miljoner kronor. Foto: Linus Johansson

EKONOMISK KRIS I VIK – KALLAR TILL KRISMÖTE

Efter den miserabla inledningen har Västerviks IK lyft sig på isen. Värre ser det ut i bokföringen. Gentemot budget tappar 250 åskådare per match så här långt. Nu kallar man sina sponsorer till krismöte.
– Det är lika bra att agera i ett tidigt skede för att hålla sig flytande, inte när man är nära på att drunkna och försöka rädda något då, säger klubbchefen Johan Rothlind till Västerviks-Tidningen.

Annons:

Västerviks IK har gjort flera spektakulära värvningar under den senaste tiden. Stjärnan Conny Strömberg hämtades från utlandet, Kalle Östman plockades från Borlänge och unge Lukas Löfquist fick chansen.

Värvningarna har definitivt lyft laget – men redan nu, en dryg månad efter värvningen av Conny Strömberg, vädjar klubben om ekonomisk hjälp.

Samtliga huvudsponsorer har kallats till ett informationsmöte på fredag.  

”Västerviks Ishockeyklubb står inför sin svåraste utmaning hittills och söker nu efter all hjälp och stöttning vi kan få”, skriver klubben i brevet.

"Ett tungt inkomsttapp"

Problemet grundar sig i sämre publikintäkter än förväntat. Publiktappet ligger på cirka 250 personer per match. 

”Det i sin tur betyder ett tungt inkomsttapp och också en betydande skillnad på försäljning i arenan. Det, tillsammans med en kostsam satsning på vårt J18-lag och gymnasieverksamhet, har satt oss i en ekonomisk situation som tenderar att vi kommer att gå back vid bokslutet”, skriver klubben.

På Twitter skriver lagets assisterande lagkapten Emil Georgsson att klubben går mot ett minusresultat på två miljoner.

– Det här är ett första steg för oss, som främst är riktat mot våra partners. Sen ska vi sätta oss ner i lugn och ro och komma på vilken strategi vi ska ha som riktar sig mot våra medlemmar och mot våra åskådare. Vi vill så klart få med alla på tåget, säger klubbchefen Johan Rothlind till Västerviks-Tidningen.

Kraven höjs redan nästa år

Rothlind pekar på klubbens arena som en orsak till krisen.  

– Vi försöker hela tiden att göra vår lilla arena till en bättre upplevelse, men vi är tyvärr hårt drabbade av den. För att vi ska överleva kommersiellt och kunna behålla ett lag på allsvensk nivå måste kommunen och andra starka aktörer hjälpa till att ta ett krafttag för en ny evenemangsarena. Det finns ju massor med pengar man kan göra på det, där man kan få dit mer än bara hockeymatcher. Men, som sagt, vi tar ett första steg på fredag och börjar med att prata med våra samarbetspartners.

Samtidigt kommer kraven på lagen i HockeyAllsvenskan öka till nästa säsong. I dag ligger kravet på en miljon kronor i eget kapital. Enligt de nya reglerna höjs det till 1,5 nästa år, 2,0 2019, 2,5 2020, 3,0 2021 och 4,0 2022.

I VIK spelar VH-bekantingarna Kalle Östman, Emil Wahlberg och Oskar Carlsson. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt