Annons:

Nybros tränare inte nöjd: ”Ödmjukheten har tappats bort”

Andreas Holfelt hoppas att Nybro kan höja sig ytterligare i Allettan. Foto: Linus Johansson

Nybros tränare inte nöjd: ”Ödmjukheten har tappats bort”

En tredjeplats i grundserien och spel i Allettan efter jul. Men Nybros tränare Andreas Holfelt är inte nöjd.
– Ödmjukheten har tappats bort vissa gånger. Så får det inte se ut, det håller inte, säger Andreas Holfelt.

Annons:

Andreas Holfelt ser fram emot Allettan och mot starten av den, med dubbla derbymatcher mot Vimmerby. Den första matchen spelas i Nybro 27 december och returen i Vimmerby två dagar senare.

– Det blir intressant. Poängmässigt ligger vi på plus mot Vimmerby den här säsongen. Däremot har det kanske inte varit så spelmässigt. Hemma gjorde vi en bra match och vann med 3-0. I bortamatchen vann vi efter straffar, men där ska jag villigt erkänna att Vimmerby var bättre i period två och tre, säger Andreas Holfelt.

Ilestedt på plats 13

Grundserien slutade alltså med en tredjeplats för Nybro, vars bästa spelare i poängligan, Fabian Ilestedt, hamnar först på plats 13.

Blev grundserien som du tänkt dig?

– Vi hade ett internt mål att vara topp tre och det lyckades vi med. På så vis är vi nöjda. Samtidigt tycker jag att vi har kastat bort ett antal poäng på grund av att vi inte har varit tillräckligt ödmjuka. Ska vi spela så länge som möjligt den här säsongen måste vi höja oss ytterligare.

Comeback för Palmberg?

Holfelt tror på en jämn alletta.

– Tittar vi på lagen från den östra serien så ska väl Huddinge vara rätt så bra. Och vad jag har kunnat läsa mig till så tycker de att de är bäst också. Det känns som att det kommer bli en väldigt jämn alletta med kamp i varje match.

Nybrotränaren har förhoppningar om att den tidigare Vimmerbyspelaren, otursförföljde Markus Palmberg, kan vara tillbaka lagom till starten av Allettan.

– Jag hoppas och tror att Palmberg ska vara redo när Allettan drar igång, säger Andreas Holfelt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt