Annons:

Jahr efter Holfelts attack: ”Kastar pil i en gummibåt”

Foto: Linus Johansson

Jahr efter Holfelts attack: ”Kastar pil i en gummibåt”

Vimmerbys tränare Tobias Jahr och hans kollega i Nybro, Andreas Holfelt, var långt ifrån överens efter gårdagens match. Långt efter matchen fortsatte ordkriget.
”Ynkligt att fortsätta spela en spelare som fullföljer mot huvudet”, skriver Jahr på Twitter.

Annons:

Det hade bara gått 55 sekunder av allettanmötet mellan Vimmerby Hockey och Nybro Vikings när VH:s Robin Höglund tacklade Erik Näslund. Tacklingen tog illa. Näslund blev liggandes på isen en längre tid innan han lämnade på bår. Han blödde kraftigt från flera jack.

Efter matchen var Nybrotränaren Andreas Holfelt rejält upprörd över att Höglund bara fick en tvåminutersutvisning. Han var också irriterad på VH-ledningen, som lät Robin Höglund spela vidare.

– Personligen förstår jag inte att man kan ta en tvåa på den. Visst, han missar och sätter sig i en dålig situation, men jag hade aldrig spelat en sådan kille mer i alla fall. Skickar man ut någon blodig över hela huvudet, nä, då hade jag aldrig satt in honom igen. Det har jag sagt till mina killar. Fullföljer man och tar huvudet, då tycker jag att det är för jävla ynkligt att sätta in honom igen, sa Andreas Holfelt.

Du hade inte låtit honom spela mer?

 – Nej. Han respekterar inte motståndarna. Man kan hinna bromsa, så att det inte behöver bli ett huvud in i sargen. 
Tobias Jahr höll inte alls med:

– Det var väl mer otur så det var inte så farligt. Sen var det förstås synd att deras kille skadade sig.

Några timmar efter matchen lade Tobias Jahr ut en filmsekvens från händelsen på Twitter. Han lade också ut en sekvens från när en Nybrospelare tacklade en Vimmerbyspelare med texten: ”Absolut är jag partisk! Ja det blir en skada på den första tacklingen. Nej vi vill absolut inte skada våra motståndare. Men ynkligt att fortsätta spela en spelare som fullföljer mot huvudet, där kastade vi pil i en gummibåt va?”.

Vad tycker du? Klicka här för att se de båda situationerna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt