Annons:

Karlsson jagas av flera division 1-klubbar – för diskussioner med Vimmerby

Eric Karlsson hoppas vara tränare för en klubb i division 1 kommande säsong. Foto: Linus Johansson

Karlsson jagas av flera division 1-klubbar – för diskussioner med Vimmerby

Eric Karlsson har brutit sitt kontrakt med Boro/Vetlanda. Nästa säsong har han förhoppningar om att träna en klubb i Hockeyettan.
– Det jag tittar efter nu är ett alternativ som gynnar min utveckling, säger Eric Karlsson.

Annons:

Säsongen 2016/17 var Eric Karlsson assisterande tränare i Vimmerby Hockey när säsongen drog igång. När Jeff Hällegard fick sparken en bit in i Allettan tog han över som huvudtränare och förde, tillsammans med Tobias Jahr och Krister Ström, VH till playoff 3 i kvalet till Hockeyallsvenskan.

Hade problem med målskyttet

Vimmerby Hockey och Eric Karlsson kom dock inte överens om en fortsättning och istället hamnade Vimmerbykillen i division två-klubben Boro/Vetlanda. Där blev det en tuff säsong och Boro tvingades till spel i fortsättningsserien.

– Resultatmässigt var det en besvikelse, helt klart. Men personligen känner jag att det var en väldigt nyttig säsong där jag utvecklades mycket. Jag känner att jag är en bra mycket bättre tränare i dag än vad jag var efter säsongen i Vimmerby. Jag känner mig betydligt tryggare i vilken ledare jag vill vara, säger Eric Karlsson.

Varför gjorde ni inte bättre resultat?

– Tittar man på statistiken så släppte vi in minst antal mål i serien både innan och efter jul. Å andra sidan har vi gjort otroligt lite mål. Jag kunde ha varit tydligare och jobbat hårdare med vårt anfallsspel. Sen blev det att självförtroendet låste sig lite i det offensiva spelet och kanske saknade vi lite spets framåt också.

Sagt upp kontraktet

Inför den nyligen avslutade säsongen skrev Eric Karlsson på ett kontrakt över 1+1 år med Boro/Vetlanda. Det är ett kontrakt som Vimmerbykillen har brutit.

– Jag vet inte vad som händer, det är ganska oklart just nu. Därför har jag sagt upp avtalet med Boro. Men jag pratar fortfarande med dem och har fått ett nytt erbjudande. Jag stänger inte dörren för dem, jag har trivts bra och det är en härlig förening, säger Eric Karlsson.

Eric Karlsson avslutade säsongen med ett kort gästspel i Vimmerby Hockey, där han stöttade upp Tobias Jahr och Morgan Persson under playoff-spelet.

VH är intressant

Att Eric Karlsson ska ha en tränarroll i Vimmerby Hockey säsongen 2018/19 är inte uteslutet.

– Vi har fört lite diskussioner, men mer än så har det inte varit i nuläget.

Är VH intressant för din del?

– Klart att det alltid är intressant med Vimmerby. Och jag kände att jag fick bra respons av spelarna när jag kom in i slutet av den här säsongen.

Att Eric Karlsson vill ha ett tränaruppdrag någonstans även nästa säsong står helt klart.

– Ja, det är min tanke. Att det är något som jag vill satsa på känner jag ännu mer efter den här säsongen. Det är ett extremt komplext yrke där man aldrig blir fullärd.

Vill se en hög ambitionsnivå

Vimmerbykillens förhoppning är att få en tränarroll i en division 1-klubb.

– Jag har några division 1-klubbar som jag pratar med. Det är även en del division 2-klubbar som har hört av sig, men blir det division 2 är det Boro som ligger närmast till hands.

Vilken typ av roll är du ute efter och vad söker du för typ av klubb?

– Både en roll som huvudtränare och assisterande tränare är intressant, men mitt förstaalternativ är definitivt att vara huvudtränare. Det jag tittar efter nu är ett alternativ som gynnar min utveckling. Det känns som att det ska finnas en plan hos föreningen, att de har en hög ambitionsnivå och att de visar ett genuint intresse. Däremot är det inte så att jag går och tänker att jag måste träna ett topplag, säger Eric Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt