Annons:

Publikfavoritens hyllning till Vimmerby: ”Varit tre fantastiska år”

Jesper Kokkonen hyllar Vimmerby efter sina år i staden och Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Publikfavoritens hyllning till Vimmerby: ”Varit tre fantastiska år”

Efter tre säsonger i Vimmerby Hockey får publikfavoriten Jesper Kokkonen chansen i Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga.
– Efter en så bra säsong som jag haft i Vimmerby hoppas jag få fortsätta i en topplina där också, säger Jesper Kokkonen till Dagens Vimmerby.

Annons:

I tre säsonger har Jesper Kokkonen trollbundit publiken i Vimmerby ishall. Den nyligen avslutade säsongen blev hans överlägset bästa sett till antal poäng med 23 mål och 32 målgivande passningar.

– Allt föll bara på plats och jag höll en hög nivå hela säsongen. Sen spelade jag med en bra formation. ”Macke” (Markus Modigs) och ”Jagge” (Jakob Karlsson) är också spelare som borde spela på allsvensk nivå, tycker Jesper Kokkonen.

Hoppas på en plats i toppen

25-årige Kokkonen har förstås siktat mot Hockeyallsvenskan och efter en succésäsong med Vimmerby kommer nu chansen. Precis som en annan VH-spelare, Dennis Fröland, så har forwarden kritat på för BIK Karlskoga.

– Det känns kul och nu är det bara att köra på. Efter en så bra säsong som jag haft i Vimmerby hoppas jag få fortsätta i en topplina där också, säger Jesper Kokkonen.

Tanken är att flyttlasset ska gå till Karlskoga om en dryg månad.

– Jag ska dit och köra sommarträning så att jag kommer in i det så snabbt som möjligt.

BIK Karlskoga har i flera år varit ett topplag i Hockeyallsvenskan, men den senaste säsongen var laget indraget i bottenstriden.

– Vi har inte snackat något konkret om målsättning för nästa säsong. Men det är klart att man vill vara med och slåss i toppen, annars behöver man inte spela, säger Jesper Kokkonen.

Hyllar Vimmerby

Det blev alltså tre säsonger för Kokkonen i Vimmerby Hockey. Den första säsongen tog slut redan i Allettan medan det blev respass i playoff 3 förra säsongen och i playoff 2 i år.

– De två senaste säsongerna har Vimmerby visat att man är en toppklubb i division ett. Det har varit väldigt kul.

Jesper Kokkonen hyllar både staden och klubben.

– Det har varit tre fantastiska år i Vimmerby. Min sambo Erika har också trivts bra och vi blev föräldrar under den här tiden. Det är ett härligt ställe att bo på. Och jag har blivit en bättre hockeyspelare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt