Annons:

Vimmerby visade intresse för Heljemo – valet föll på en annan klubb

Jakob Heljemos hockeykarriär går vidare i Växjö Lakers. Foto: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Vimmerby visade intresse för Heljemo – valet föll på en annan klubb

Efter fyra säsonger i Frölunda HC:s juniororganisation skriver Vimmerbysonen Jakob Heljemo ett nytt kapitel i sin hockeykarriär.
– Deras syn på mig och min framtid var enbart väldigt positiv, säger Jakob Heljemo om sitt val att fortsätta karriären i Växjö Lakers.

Annons:

Jakob Heljemo har de senaste åren varit en av de viktigaste spelarna i Frölundas J20-lag i Superelit. Den gångna säsongen svarade 18-åringen för 37 poäng (20+17) på 50 matcher. Han fick också chansen i två matcher med Frölundas A-lag i SHL. 

Nära att valet föll på USA

Inför sitt sista juniorår väljer Jakob Heljemo att byta klubb. Nyligen stod det klart att han kommer att spela med Växjö Lakers J20 kommande säsong. Ett val som han motiverar så här:

– Jag har haft fyra fantastiska år i Frölunda och Göteborg, men kände att det kanske var dags att testa något nytt nu efter gymnasiet, om det inte kom något extra intressant från Frölunda.

Ett tag såg det ut som att Vimmerbysonen skulle hamna i USA.

– Vi kollade av många olika förslag från olika klubbar och jag var även väldigt inne på att testa USA. Men efter att ha övervägt olika förslag så kände jag att Växjö var det alternativ som lockade mest. De var väldigt sugna på att få dit mig och deras syn på mig och min framtid var enbart positiv. Jag tror även att jag kan växa mycket som person i och med att jag nu får sköta ett eget boende och allt som hör dit, säger Jakob Heljemo.

VH visade intresse

Jakob Heljemo har höga förhoppningar på kommande säsong. Drömmen finns förstås om speltid i Växjös SHL-lag.

– A-laget är såklart ett mål jag har, men det beror ju helt på hur man presterar. Det skulle såklart vara grymt att lira till mig ett kontrakt i A-laget. Och oavsett om jag får lira något med A-laget eller inte vill jag såklart ta ett SM-guld med J20.

En av de klubbar som visade intresse för Heljemos tjänster var Vimmerby Hockey.

– Vimmerby var en av klubbarna som jag snackade med och Vimmerby är alltid aktuellt i och med att det är min moderklubb. Men jag kände att jag är junior ett år till och att jag inte har bråttom. Jag vill utvecklas och när chansen kommer vill jag ta den, säger Jakob Heljemo.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt