Annons:

Vimmerbykillar närmar sig TV-pucken: ”Har varit med hela vägen”

Hampus Karlsson och Theo Lundkvist närmar sig det småländska TV-pucklaget. Foto: Privat

Vimmerbykillar närmar sig TV-pucken: ”Har varit med hela vägen”

Vimmerbykillarna Theo Lundkvist och Hampus Karlsson närmar sig spel med Småland i TV-pucken. De är nu uttagna till en cup i Valdemarsvik som spelas 8-9 september.

Annons:

Theo Lundkvist och Hampus Karlsson har varit med hela vägen sedan Smålands Team 03 började samlas. De var också med på ett läger i Oskarshamn nyligen.

– Vi hade ett bra läger i Oskarshamn med 40 utespelare och sex målvakter. Det är roligt att se att en del spelare har gått framåt. Sen kan det också finnas de som kanske till och med har peakat, säger Jan-Erik Modigs, som är head coach för Smålandslaget.

Inte spikad

Nu har ledningen för Smålandslaget tagit ut de spelare som ska spela Valdemarsviks Cup den 8-9 september. Det handlar om tre målvakter, sju backar och 13 forwards. Med i truppen finns bland annat Vimmerby Hockey-duon Theo Lundkvist och Hampus Karlsson.

Är det här den slutgiltiga truppen till TV-pucken?

– Man kan börja se den slutgiltiga truppen, men den är inte spikad än. TV-pucken spelas vecka 44 så vi har några månader på oss att se spelarna i seriespel i sina ordinarie lag. Till exempel kommer vi att prova en spelare i cupen i Valdemarsvik som inte har varit med tidigare. I den här åldern kan det hända mycket under kort tid, säger Jan-Erik Modigs.

Malmunger inte uttagen

Modigs beskriver Theo Lundkvist och Hampus Karlsson så här:

– Det är två helt skilda spelartyper som vi kommer att använda på olika sätt. Theo är stor och skridskoskicklig och har en hel del fart medan Hampus mer är en energispelare.

Hur ser du på deras chanser att vara med i TV-pucken?

– De har varit med hela vägen så jobbar de på och tränar hårt har de goda chanser.

Däremot finns inte Vimmerbykillen Wiking Malmunger med i cupen i Valdemarsvik.

– Wiking är ett år yngre och har därmed ett år på sig. Till den här turneringen är han inte med, men vi vet vem han är och vart han finns, säger Jan-Erik Modigs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt