Annons:

Spelat med varandra hela livet – nu väntar nya utmaningar för VH-killar

Theo Lundkvist, Adam Petersson och Hampus Karlsson lämnar Vimmerby Hockey för att gå hockeygymnasium till hösten. Foto: Ossian Mathiasson

Spelat med varandra hela livet – nu väntar nya utmaningar för VH-killar

Vimmerby Hockey-juniorerna Theo Lundkvist, Hampus Karlsson och Adam Petersson lämnar moderklubben för att gå olika hockeygymnasium till hösten. På onsdagen spelade de sin sista match i VH-dressen.

Annons:

När barndomsvännerna Theo Lundkvist, Hampus Karlsson och Adam Petersson, samtliga födda 2003, slutar högstadiet i Vimmerby till sommaren är det dags att skriva nästa kapitel i livet och hockeykarriären. 

De skiljs åt efter att ha spelat hela livet tillsammans och på onsdagskvällen gjorde de sina sista framträdanden i klubben på obestämd tid. 

"Kul att komma till en större klubb"

Hampus Karlssons nya klubbadress blir Växjö Lakers samtidigt som Theo Lundkvist flyttar till Norrköping för att spela med Vita Hästen och Adam Petersson kommer från och med nästa säsong tillhöra IK Oskarshamn, som har chansen att ta klivet upp i SHL. 

– Jag flyttar för att utvecklas som hockeyspelare. Det är klart att det är tråkigt att lämna Vimmerby men samtidigt så vill man flytta någon annanstans för att satsa på hockeyn. Det har man velat i hela livet, säger Theo Lundkvist.

Samtliga spelare har blivit antagna till respektive hockeygymnasium och de ser fram emot det som komma skall. 

– Jag var och kollade på några andra klubbar innan jag bestämde mig för att köra på Vita Hästen. Det ska bli kul att komma till en större klubb, säger Theo Lundkvist. 

Hur blir det att flytta hemifrån?

– Det blir givetvis en utmaning men det löser sig nog, säger Adam Petersson. 

"Är här hela tiden"

På onsdagskvällen gjorde VH-trion sin sista match i Vimmerby Hockey-dressen och det var en betydelselös match mot Skövde IK i kvalet till J20 Elit. Efter tre raka förluster kommer VH J20 vara kvar i division 1 nästa säsong. 

– Det känns tråkigt att lämna moderklubben när man har varit här hela livet. Man lämnar alla spelare och kompisar som man har spelat med sedan barnsben, säger Adam Petersson. 

Theo Lundkvist fyller i:

– Det är svårt att räkna hur många timmar man har lagt i ishallen. Man är här hela tiden. 

Vad tror ni om er hockeyframtid?

– Det är svårt att säga något om den. Man får försöka göra så gott man kan när man kommer till den nya klubben.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt