Annons:

Efter tionde förlusten: ”Många som behöver titta sig i spegeln”

Södertälje fick segerjubla mot Vimmerby även den här gången. Foto: Linus Johansson

Efter tionde förlusten: ”Många som behöver titta sig i spegeln”

Målmässigt var Vimmerby Hockey med bra i bortamatchen mot Södertälje SK. Sett till spel och målchanser var det inte lika bra. – Det är många som behöver titta sig i spegeln, säger VH-tränaren Michael Larsson efter 3-2-förlusten.

Annons:

Serieledande Södertälje mot Allettans jumbo Vimmerby. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Ja, visst såg SSK till att VH åkte på sin tionde raka förlust.

– Surt som satan med ytterligare en uddamålsförlust. Jag tycker att vi gav dem en match i första perioden. Tyvärr föll vi igenom i andra, där vi bara hade tre skott. Vi var lite för tunna stundtals, det var för många som vek in kepsen. Vissa spelare har mycket att lära. I Allettan möter man bara bra lag och det håller inte att gå ner någon procent, säger Michael Larsson. 

Sandgren gjorde första

Vimmerby var dock det lag som tog ledningen när Martin Sandgren nätade i spel fem mot tre i mitten av den första perioden. Södertälje såg sedan till att vända innan perioden var över via mål av Anton Holm och Johan Skinnars.

I den med VH-ögon sett så svaga andra perioden utökade hemmalaget till 3-1 tack vare ytterligare ett mål av Anton Holm.

VH fick sedan viss kontakt i mitten av den tredje perioden när Simon Dahl reducerade till 3-2 i powerplay. Närmare första poängen i Allettan än så kom inte Vimmerby.

– Ser man till matchen som helhet är det 3-4 spelare som inte vill göra det vi har kommit överens om. Då faller det. Det finns många som behöver titta sig i spegeln, säger Michael Larsson.

Inget bra kvitteringsläge

Efter 3-2-målet lyckades Vimmerby inte skapa några vassa lägen för kvittering. Den tionde raka förlusten i Allettan var därmed ett faktum.

– Jag får säga att Södertälje vann rättvist. Vi räckte inte riktigt till, säger Michael Larsson.

VH-tränaren delade ut plusbetyg till Emil Wahlberg och Joonas Koskinen.

Värt att notera är att förre VH-målvakten Calle Brattenberger vaktade Södertäljes mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt