Annons:

Wigley om avstängningen: ”Så klart jättetråkigt”

Mattias Wigley förstod att det skulle bli en avstängning när han anmäldes till disciplinnämnden. Foto: Ossian Mathiasson

Wigley om avstängningen: ”Så klart jättetråkigt”

Tidigare i dag kom beskedet att Vimmerby Hockeys center Mattias Wigley stängs av i två matcher efter armbågstacklingen mot Troja/Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall.
– Det är så klart jättetråkigt, men jag får gilla läget, säger Mattias Wigley.

Annons:

Det var i mitten av den första perioden i matchen mellan Vimmerby och Troja/Ljungby för snart en vecka sedan som Wictor Ragnewall föll till isen efter en sammanstötning med Mattias Wigley. Vimmerbyspelaren fick två minuters utvisning för goaltender interference, men fick fortsätta spela därefter. 

Dagen efter anmäldes Mattias Wigley till disciplinnämnden och tidigare i dag kunde vi berätta att VH-spelaren stängs av i två matcher. Det innebär att han missar den sista grundseriematchen mot Halmstad i morgon och premiären i Allettan.

– I disciplinnämndens dom står att han tacklat från blind side. Målvakten stod i sitt målområde och en målvakt är aldrig tacklingsbar. Vidare står det att det inte är en medveten handling. Den anmälde (Mattias Wigley) är klart koncentrerad på pucken. Hade man sett det som en medveten handling hade straffet blivit betydligt hårdare, säger Pehter Linge på region syd.

”Absolut inte meningen”

Avstängningen kom väntat för Mattias Wigley.

– Med tanke på att de tog upp det så får jag säga att det var väntat. Sen är det ju svårt att säga hur hårt straffet ska bli, säger Vimmerbyspelaren.

Hur upplevde du situationen?

– Pucken gick upp till vår back och jag skulle ta mig in på mål. Samtidigt hade jag koll på backen hela vägen för att vara beredd på skott och att skymma målvakten eller eventuellt styra pucken. Jag såg inte var målvakten befann sig och kom i kontakt med honom helt omedvetet. Sen tog det olyckligt. Det var absolut inte meningen att träffa honom.

Vad känner du kring avstängningen?

– Det är såklart jättetråkigt, jag vill ju spela varje match. Men det är som det är och det är bara att gilla läget. Laget kommer att klara sig bra utan mig, det är jag inte orolig över. Sen tycker jag ändå det är skönt att det står i domen att de sett att det inte var medvetet från min sida, säger Mattias Wigley.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt