Annons:

VÄNDNINGEN: Wigley får spela premiären efter pinsamma missen

Mattias Wigley får spela i premiären av Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

VÄNDNINGEN: Wigley får spela premiären efter pinsamma missen

Vimmerbys Mattias Wigley skulle missa premiären av Allettan på grund av en avstängning. Det var i alla fall vad alla trodde. Men efter disciplinnämndens miss är VH-centern spelklar till matchen mot Tranås.

Annons:

Efter armbågstacklingen mot Troja/Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall stängdes Mattias Wigley av till och med den 27 december. Från förbundshåll kommunicerades det att avstängningen var två matcher lång.

Wigley var avstängd i den sista grundseriematchen mot Halmstad och skulle också missa allettan-premiären mot Tranås. Problemet var bara att disciplinnämnden trodde att den matchen skulle spelas den 27 december. När spelschemat kom låg den dock en dag senare.

"Tittade fel"

Vi ställde frågan till Pehter Linge på Östergötlands Ishockeyförbund vad som egentligen gäller. Är Mattias Wigley avstängd i två matcher eller till och med den 27 december?

– Han är avstängd till och med den 27:e. Nämnden tittade fel i almanackan. Det är tiden som gäller i det här fallet, säger Pehter Linge.

Disciplinnämnden har gjort fel alltså?

– Det är två matchers avstängning som är det normala, men sen gjorde de ett misstag och tittade fel i spelschemat. Man var övertygade om att den första matchen i Allettan skulle spelas den 27:e.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt