Annons:

Horsky hyllade laget och unge forwarden: ”En krigare i alla situationer”

Phil Horsky öste beröm över Oliver Kempainen efter segern mot Huddinge. Foto: Linus Johansson

Horsky hyllade laget och unge forwarden: ”En krigare i alla situationer”

Vimmerby Hockey vägrar att förlora två matcher i rad. I dag studsade laget tillbaka och vann med starka 3-0 borta mot Huddinge IK.
– Vi tävlade mot Tranås också, men alla var verkligen på i dag och tog ansvar. Alla ville göra skillnad, säger VH-tränaren Phil Horsky nöjt.

Annons:

Vimmerby har inte förlorat två matcher i rad under hela säsongen. Det gjorde de inte den här gången heller. Efter 3-2-nederlaget hemma mot Tranås i fredags blev det i dag seger med 3-0 borta mot Huddinge. VH gjorde ett mål i vardera period, Hampus Harlestam de två första och Oscar Gustafsson det tredje i tom bur.

– Vi vill helt enkelt inte förlora två matcher i rad. Det är kul att vi hela tiden svarar, det gillar jag, säger Phil Horsky.

Vad är det som gör att ni lyckas med det varje gång?

– Det är attityden, karaktären. Vi har bara haft ett lättare pass sedan förra matchen så det är inte så att vi har tränat på vårt spelsystem. Däremot har vi snackat om hur vi vill uppträda. Då menar jag inte taktik och teknik utan värdegrunder.

Startade aggressivt

Huddinge inledde annars matchen starkt innan Hampus Harlestam gjorde 1-0 för Vimmerby i mitten av den första perioden.

– Första fem minuterna var de väldigt aggressiva, vi visste att det skulle vara så. Då var vi mycket i vår zon, men vi kontrollerade det ändå bra. Sen hade vi några byten där vi skapade många lägen. Sista tio av den första perioden och första tio av den andra perioden var vår bästa fas i matchen. 

Bra taktiskt

I den tredje perioden var VH stundtals satt under rejäl press och Phil Horsky tog en tidig timeout.

– Framförallt sista tio minuterna tappade vi puck några gånger, vilket gjorde att de fick lite momentum. Men det var inte så farligt egentligen. Vi hade bra kontroll och positioner i egen zon. När jag tog timeouten ville jag ändra lite mönster och jag tycker att det blev lite bättre efter den, säger Phil Horsky.

Hur bra var insatsen?

– Taktiskt var det en av våra bättre matcher. Men vi kan bättre i beslutsfattning med pucken under stress.

”Har verkligen utvecklats”

Värt att notera är att målvakten Tomas Rydén, som vaktade båsdörren i Allettanpremiären mot Tranås, kom in och höll nollan.

Phil Horsky berömde samtliga spelare, men framhöll 20-årige forwarden Oliver Kempainen lite extra.

– Jag måste verkligen lyfta fram Kempainen. Han täckte sex skott och klev verkligen fram som en krigare i alla situationer. Han har verkligen utvecklats och det är precis den attityden man behöver ha mot lag som Huddinge, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt