Annons:

Rydén har kopplat greppet om platsen: ”Han är het just nu”

Tomas Rydén har kopplat greppet om platsen i Vimmerbys mål. Foto: Linus Johansson

Rydén har kopplat greppet om platsen: ”Han är het just nu”

Vimmerby Hockey och målvakten Tomas Rydén är i superform inför fredagens derby borta mot Tranås AIF.
– Vi gjorde något bra mot Hanhals i går, men jag vill att vi är ännu hungrigare och vet att vi kan förbättra vårt spel, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby har visat mycket fin form i Allettan den senaste tiden. Gårdagens 9-1-kross hemma mot Hanhals var lagets fjärde raka seger.

– Det var okej, men vi kan bättre, faktiskt. Attityden var okej, vi var hungriga, men vi kan spela mycket bättre, säger Phil Horsky.

”Måste man lära sig”

I premiären av Allettan ledde Vimmerby med 2-0 mot Tranås, men fick till slut se sig besegrat med 3-2.

Utan tvekan står det mycket prestige på spel när Vimmerby åker till Tranås på fredagskvällen.

– Så är det och det måste man lära sig när man skriver på för Vimmerby. Det kommer att bli en tät match. Det kanske inte har funkat för Tranås den senaste tiden, men de har ett bra spel, skickliga forwards och spelar ganska enkelt i försvarszon. Det är inget lätt lag att spela mot, men fortsätter vi på samma sätt kommer vi att vinna. 

Rydén har kopplat greppet

Phil Horsky konstaterar att Vimmerbys grundspel har en stor del i framgången så här långt.

– Vi har ett bra grundspel och det ger oss så mycket trygghet. Vi ger oss chansen att vinna varje kväll, grabbarna köper allt och vi spelar som ett lag. Killarna är redo och det ska bli riktigt kul med ett derby, säger VH-tränaren.

I Vimmerby har målvakten Tomas Rydén inlett Allettan på ett imponerande sätt och har nästan 95 i räddningsprocent. I grundserien var det en hård kamp om platsen med Jonathan Stålberg, men nu verkar Rydén ha kopplat greppet direkt.

Har ni rentav utsett en förstamålvakt nu?

– Rydén är het just nu, han har gjort det bra och har mycket självförtroende. Han har stått sju av nio matcher i Allettan och vi har vunnit sex av dem. Som det ser ut just nu är han kanske vår etta, men vi har två bra målvakter så vi har ingen uttalad förstamålvakt, det behövs inte.

Tillbaka i HV71

Vimmerby har samtliga spelare utom långtidsskadade Jakob Karlsson tillgängliga. Karl Smedberg, som var inlånad från HV71 J20 till matchen mot Hanhals, spelar inte.

– Smedberg är tillbaka i HV71, vi får inte loss honom, säger Phil Horsky.

 Kan ni hinna få in någon annan spelare till Tranåsmatchen?

– Det är tveksamt. Som det ser ut kommer vi att vara en center kort så någon får gå dubbelt. Sen är Stridell (Joel) redo också så vi har tillgång till tolv forwards.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt