Annons:

Kanonmatch av Rydén – bjöd på superräddning i viktigt skede

Tomas Rydén är i väldigt god form och bjöd på en tv-räddning i tredje perioden. Foto: Stefan Härnström

Kanonmatch av Rydén – bjöd på superräddning i viktigt skede

Tomas Rydén har visat strålande form i de senaste matcherna. Hemma mot Mariestad bjöd han på en räddning i världsklass.
– Jag gjorde allt för att sträcka ut och lyckades plocka den. Den räddningen var otroligt skön, säger Tomas Rydén.

Annons:

Konkurrensen mellan målvakterna Tomas Rydén och Jonathan Stålberg har varit stenhård under hela säsongen där de har turats om att vakta målburen. 

På sistone har Rydén lagt beslag om målvaktspositionen – och visat vilken skicklig målvakt han är. 

Tv-räddning i viktigt läge

I kvällens match mot Mariestad gjorde han flera avgörande räddningar, framför allt i tredje perioden där han stod för en helt magisk tv-räddning vid ledning 2–1. 

– Jag uppfattade pucken väldigt sent och släppte en konstig retur. Jag gjorde allt för att sträcka ut och lyckades jag plocka pucken. Den räddningen var otroligt skön och gav säkert laget styrka till att kämpa den sista tiden, säger Tomas Rydén. 

En kort stund senare hade Mariestad en kvitteringspuck i mål som efter en domarkonferens dömdes bort på grund av spark. Rydén tycker att domaren gjorde helt rätt i sin bedömning. 

– Jag tycker att det är en solklar spark. Han vallade pucken på mitt ena benskydd och in i mål. Jag var ganska lugn även om jag frågade domaren som sa att det inte var en spark. Linjedomaren hade koll på det så det var skönt, säger han. 

"Är inne i min egen bubbla"

Det var en tuff batalj som var jämn från start till mål och det var till slut små marginaler som blev avgörande. 

– Vi förde matchen ganska bra och hade ett stort puckinnehav och skapade mycket chanser. Första perioden var vår helt och hållet och andra stod och vägde där de kom in i matchen via några powerplay. I tredje perioden bevisade vi vilket starkt lag vi är och hade bra moral. 

Du fick mest att göra i tredje perioden?

– Ja, det blir så när man har en 2–1-ledning. Då väljer de att chansa och satsa allt på ett kort. Jag fick mer att göra och det gäller att hålla fokus. 

Det blir svårt för Phil Horsky att peta dig framöver?

– Jag och Jonathan (Stålberg) har en bra konkurrenssituation, vi krigar på varje träning. Sen är det upp till Phil att ta ut den bästa målvakten för dagen Jag känner mig i bra form, är inne i min egen bubbla och gör rätt saker. 

Vad säger du om lagets form efter tredje raka segern?

– Som lag steppar vi upp mycket bättre mot bättre lag, vi gör alla saker mer korrekt och hundraprocentigt än vad vi kanske gör mot sämre lag. Vårt spelsystem är klockrent och alla köper det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt