Annons:

Succémålvakten tacksam för tiden i Vimmerby – så ser han på framtiden

Tomas Rydén lämnar Vimmerby Hockey efter tre starka säsonger. Foto: Ossian Mathiasson

Succémålvakten tacksam för tiden i Vimmerby – så ser han på framtiden

Målvakten Tomas Rydén, 27, lämnar Vimmerby Hockey efter tre starka säsonger. Frågan är var han spelar nästa säsong.
– Vi får se vad som händer framöver, säger Tomas Rydén om framtiden.

Annons:

Värmlänningen Tomas Rydén har gjort stor succé med Vimmerby Hockey i Hockeyettan under de tre senaste säsongerna. 

I dag kom det väntade beskedet att en av VH:s viktigaste spelare tackar för sig och tog avsked i ett inlägg på klubbens Facebooksida. 

– Det är klart att det känns lite vemodigt. Jag har varit lite känslig i några dagar, speciellt när allting tar slut så himla fort när vi har haft andra mål och vill gå till en kvalserie men det är en del av sporten, säger Tomas Rydén. 

"Tacksam för allt stöd"

Vimmerbys säsong fick ett snopet slut i lördags då Troja/Ljungby vann den tredje och avgörande matchen i kvartsfinalserien med 4–3. 

– Tråkigt att vi fick det avslutet som vi fick. Vi hade velat vara i en kvalserie och jag tycker att vi förtjänar att vara i en kvalserie, säger Rydén och fortsätter:

– Det har varit vårt mål varje år som jag har varit här i Vimmerby. Vi ska spela i kvalserien och ge oss själva chansen att kunna gå upp. Det är klart att det är surt. 

Vad tar du med dig för minnen från Vimmerby?

– Jättebra minnen. Jag är så oerhört tacksam för allt stöd runt omkring och människorna i staden. Jag tar med mig jättepositiva minnen och en livserfarenhet så jag är oerhört tacksam. 

Fåordig om framtiden

Var Tomas Rydén spelar kommande säsong är ännu inte officiellt, men det är troligt att det blir spel i en allsvensk klubb kommande säsong. 

Är det vad som hägrar för dig?

– Jag vill inte riktigt kommentera min framtid mer än att jag alltid har haft som mål att sträva efter att bli bättre och spela i en så hög serie som möjligt. Var det leder mig får framtiden utvisa. Vi får se vad som händer framöver och jag är oerhört tacksam och glad för att jag har fått möjligheten att spela i Vimmerby. 

När hoppas du att du har någonting klart?

– Svårt att säga. Det kan vara alltifrån dagar och veckor till månader. Jag har kontinuerligt snack med agenten och jag litar på att han gör sitt jobb. 

Rydén blir kvar i staden ett tag till. 

– Jag har kvar mitt privata jobb i Vimmerby till sista maj, sedan har tänkt ta semester med sambon och smälta allting. Det är så planen ser ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt