Annons:

VH:s J20 klart för positivt kval:

VH J20 är klart för spel i kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VH:s J20 klart för positivt kval: "Givetvis nöjd"

Vimmerby Hockeys J20-lag är klart för kval till J20 Elit. Laget vann med 5-1 hemma mot Alvesta på lördagen – vilket betyder att VH vann division 1 C:s fortsättningsserie.

Annons:

Seger var det som krävdes av Vimmerby Hockey för att ta sig vidare och nog blev det seger alltid. VH vann med 5-1 efter mål av Martin Holmstrand, Joel Stridell, Hampus Karlsson och Adam Peterson. Hampus Karlsson blev tvåmålsskytt.

I och med vinsten vann VH J20 sin fortsättningsserie. 

– Man är givetvis nöjd med tanke på att det var denna målsättning vi tillsammans med spelartruppen satte upp efter jul. Jag har ändrat och förtydligat många saker rent taktiskt samtidigt som jag varit noggrann och analyserat våra motståndare, säger tränaren Philip Bertilsson. 

Att se spelarna ta kliv är roligt, säger han.

– Vi har ett ungt lag med många talangfulla spelare och det är verkligen kul att se att de varje dag tar kliv i sin utveckling. Att vi nu får spela kvalserien är ett kvitto på att vi gjort någonting bra.

Vilket motstånd det blir är fortfarande oklart.

– Vi vet inte säkert vilka vi får möta än, men mycket talar för Dalen och Skövde. Jag har inte hunnit bilda mig en uppfattning om motståndet ännu. Allt jag kan säga är att vi kommer ta en match i taget. Det är en kort serie så allt kan hända. 

Vilka motståndare det blir står klart i början av veckan som kommer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt