Annons:

Stolt kan plocka med sig VH-spelare till Allsvenskan: ”Inte omöjligt”

Daniel Stolt, till vänster, är ny sportchef i IK Oskarshamn. Här ses han tillsammans med klubbchefen Martin Åkerberg. Foto: Jesper Hallberg/Barometern-OT

Stolt kan plocka med sig VH-spelare till Allsvenskan: ”Inte omöjligt”

I dag presenterades Daniel Stolt som ny sportchef för allsvenska IK Oskarshamn. Han utesluter inte att flera spelare som i dag finns i Vimmerby Hockey följer honom till IKO.
– Det är inte omöjligt att jag kommer lyfta något eller ett par namn med tränarna som jag gärna skulle vilja diskutera med, säger Daniel Stolt.

Annons:

För några veckor sedan blev det officiellt att Daniel Stolt hade sagt upp sig som klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey. Redan då hade han sedan lång tid tillbaka kopplats samman med IK Oskarshamn. Och i dag presenterades Vimmerbysonen alltså som ny sportchef i klubben.

Stolt har signerat ett rakt treårskontrakt med IKO och börjar arbetet i sin nya klubb redan i dag.

– Det är ett treårskontrakt utan möjlighet att bryta. Vi ser långsiktigt och det är viktigt för oss att ha den typen av avtal, sa IKO:s klubbchef Martin Åkerberg i samband med dagens presskonferens.

”Ung, driven och noggrann”

Där berättade han också att parterna träffades för första gången i Vimmerby den 27 december.

– Daniel var den första vi träffade i jakten på en ny sportchef. Vi diskuterade former för ett eventuellt samarbete. Samtidigt hade vi respekt för Daniels avtal med Vimmerby Hockey, men man kan säga att ett frö såddes och att vi gillade varandra. Sen har vi bollat och haft en process internt där vi diskuterat och testat en rad olika namn, säger Martin Åkerberg.

Han säger så här om varför valet föll på Daniel Stolt som ersättare för avgående sportchefen Per Kenttä:

– Det vi lockats av hos Daniel är hans erfarenhet från division ett, som vi tycker är gedigen och bra. Vi har också lagt stor vikt vid personliga egenskaper. Daniel är ung, driven, noggrann och van vid att jobba med små resurser. När alla pusselbitar föll på plats var valet ganska så enkelt. Vi ser också en stor fördel och styrka i att ha en sportchef med regional förankring.

På jakt efter Rydén?

Daniel Stolt själv sa så här i samband med presskonferensen:

– När tiden fick gå lite och det började närma sig ett beslut så vägde jag studier mot den här möjligheten. Jag kände att det var för bra för att tacka nej till. Det här är vad jag vill jobba med. IK Oskarshamn är dessutom en jättefin förening med en stabil och bra organisation och en långsiktighet. Det kändes som helt rätt beslut för mig.

Stolt fick också frågan om det blir en Vimmerbykoloni i IK Oskarshamn nästa säsong.

– Den frågan förväntade jag mig nästan. Jag tror inte att det blir någon större koloni. ”Macke” (Markus Modigs) och Eddie (Levin) finns ju redan här. Sen är det inte omöjligt att jag kommer lyfta något eller ett par namn med tränarna som jag gärna skulle vilja diskutera med. Sen om det blir något får vi försöka komma överens om i sådana fall, säger Daniel Stolt, som också berättade att han kommer bo kvar i Vimmerby.

Bloggaren MrMadhawk har i dag gått ut med uppgifter som gör gällande att Stolt vill plocka med sig Vimmerbys succémålvakt Tomas Rydén till Oskarshamn.

Kan ta klivet upp i SHL

IK Oskarshamn ligger tvåa i Hockeyallsvenskan just nu och faktum är att Daniel Stolt skulle kunna vara sportchef för ett SHL-lag om en dryg månad.

– Det vore ju häftigt för Oskarshamn. Möjligheten finns. Jag behöver väl lite mer pengar då antar jag, säger Daniel Stolt och skrattar.

– Då får vi börja bygga därifrån och tänka om lite. Det är inget jag har tänkt på än, jag får ta ett steg i taget, fortsätter han.

Det står också klart att IKO kommer att utöka organisationen med en assisterande sportchef. Vem det blir är inte klart.

– Tiden är mogen för ytterligare en satsning. Det innebär att vi nu inleder rekryteringsarbetet efter en assisterande sportchef. Vi ser det som en styrka och konkurrensfördel, dels i arbetet med A-laget. Men den satsningen ska framförallt ses som en stor satsning på junior- och ungdomssidan. Den assisterande sportchefen kommer ha ett uttalat ansvar för att utveckla den delen av verksamheten, säger Martin Åkerberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt