Annons:

Rydén storspelade – och hyllade fansen: ”Var fantastiskt”

Tomas Rydén gjorde som så många gånger förr en mycket bra insats. Foto: Linus Johansson

Rydén storspelade – och hyllade fansen: ”Var fantastiskt”

Han har gjort många klassinsatser under säsongen. I kväll gjorde målvakten Tomas Rydén en till. På de senaste 120 minuter har han bara släppt in ett mål.
– Det känns jättebra och är såklart bra för självförtroendet, säger Tomas Rydén.

Annons:

När Troja/Ljungby pressade på stenhårt i den andra perioden stod Tomas Rydén pall. Till slut fick han förvisso släppa ett mål förbi sig, men målvakten gjorde en mycket fin match.

Så här säger han om matchen:

– Jag tycker att vi startade bra, var med och förde spelet ganska bra. Sen tog de över i andra perioden, som de brukar göra på hemmaplan. Samtidigt tycker jag att vi stod upp bra och de kom inte till så många jättelägen, vi spelade rakt och enkelt. Sen visade vi sån jävla moral i tredje perioden. Vi gav aldrig upp. Efter 1-1 fick vi lite momentum och efter att vi gjort 2-1 tycker jag att vi spelade av matchen. Det var en jätteskön start, en härlig vinst.

Hur upplevde du andra perioden från din position?

– Jag fick mycket att göra. Samtidigt tycker jag att vi höll dem ganska bra på utsidan. Sen är det klart att de fick några lägen där det är upp till mig att klara ut det. Men i det stora hela hade jag bra sikt på skotten.

Hyllade publiken

På fredag kan Vimmerby avgöra playoff-mötet mot Troja/Ljungby på hemmais. Skulle Troja vinna där väntar en tredje och avgörande match på lördag, även den i Vimmerby.

– Det är de som har pressen på sig och måste bevisa något nu. Vi kan gå in och spela mer avslappnat, precis som vi ska göra, och det är då vi spelar som bäst. Det ska bara bli kul.

För ovanlighetens skull hade VH stöd av en röststark klack i kvällens match och Tomas Rydén hoppas att det blir något liknande på hemmaplan på fredag.

– Det var jättekul att spela inför den fantastiska publiken vi hade med oss i dag, säger Tomas Rydén. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt