Annons:

VH-HJÄLTEN: ”EN ADRENALINKICK UTAN DESS LIKE”

Måns Carlsson klev fram och avgjorde matchen mot Troja/Ljungby i förlängning. Foto: Linus Johansson

VH-HJÄLTEN: ”EN ADRENALINKICK UTAN DESS LIKE”

Måns Carlsson har klivit fram många gånger den här säsongen. I kväll gjorde han det igen – och sköt Vimmerby Hockey till playoff 3 i kvalet till Hockeyallsvenskan.
– Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Det var ett ännu större glädjerus nu än när jag avgjorde mot Enköping, säger Måns Carlsson efter 2-1 hemma mot Troja/Ljungby.

Annons:

Vimmerby ledde länge med 1-0 och var på väg till playoff 3 under ordinarie tid. Men med drygt en och en halv minut kvar av den tredje perioden kvitterade Troja/Ljungby till 1-1 och matchen gick till förlängning.

– Det är klart att det var tufft just då, det var ju inte så att man ville spela en match till i morgon. Men vi är starka tillsammans och det visade vi, säger Måns Carlsson.

Hur gick snacket i omklädningsrummet inför förlängningen?

- Det var härförarna som tog ordet, ”Jagge” (Jakob Karlsson), Pelle (Ström) och de gubbarna. Vi skulle bara gå ut och köra, det var inte vi som hade pressen på oss.

”Hittade ingen lucka”

Fram till gästernas sena kvittering hade Vimmerby annars spelat av den sista perioden på ett strålande sätt.

– Vi gjorde det bra länge, men sen fegade vi ur litegrann tycker jag. Det blev nästan att vi spelade lite för enkelt ibland. Sen är det typiskt att de skulle få ett mål så sent.

Fördel Troja/Ljungby? Uppenbarligen inte. Knappt tio minuter in i förlängningen var det poängkungen Måns Carlsson som klev fram och satte dit det avgörande 2-1-målet.

– Jag fick ett riktigt bra pass av ”Ponta” (Pontus Johansson). Det var bara att tacka och ta emot. Jag trodde att ”Hampe” (Hampus Harlestam) skulle sno läget först, det var tur att han släppte det till mig. Jag hade helt öppet mål.

Känslorna då?

– Det var en adrenalinkick utan dess like. Det var ännu större glädjerus än när jag avgjorde mot Enköping.

Men du sprang inte upp till publiken och firade som du sa i en intervju innan matchen?

– Haha, jag hittade ingen lucka upp. Jag visste fan inte var jag skulle ta vägen.

På söndag blir det klart vilka VH får möta i playoff 3.

– De som väljer oss kommer få tufft att göra mål, skrattar Måns Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt