Annons:

VH har drömläge mot storlaget: ”Tror de är skraja för att komma hit”

Måns Carlsson kliver gärna fram och avgör playoff-mötet mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

VH har drömläge mot storlaget: ”Tror de är skraja för att komma hit”

Vimmerby Hockey har vunnit fem av fem matcher mot Troja/Ljungby den här säsongen. Nu har VH ett drömläge att släcka storlagets säsong på hemmais.
– Jag tror att de är jäkligt skraja för att komma hit och spela, säger Vimmerbys poängkung Måns Carlsson.

Annons:

Troja/Ljungby har alltid varit en svår nöt för Vimmerby att knäcka. Inte den här säsongen. Lagen har mötts vid fem tillfällen och VH har vunnit samtliga. VH har inte varit bättre i alla matcher, men har ändå lyckats hitta sätt att vinna.

– Jag vet inte vad det beror på egentligen, men det känns som att vi har bättre tålamod. När vi har mött dem borta har de tagit ledningen, men sen har de inte fått in så mycket mer. Det har inte studsat med dem riktigt, säger Måns Carlsson.

Svårt att få in pucken

När Vimmerby tog ledningen med 1-0 i matcher i playoff-mötet i tisdags såg det ut som det har gjort i tidigare bortamatcher mot Troja/Ljungby den här säsongen.

– Vi fick en bra start på matchen, men sen tog de över i den andra perioden, som de alltid brukar göra. Men de hade svårt att få in pucken och vi lyfte oss i tredje och fick in två skitmål. Det är sådana mål som avgör tajta serier.

Vinner VH hemmamatchen på fredagskvällen är laget klart för playoff 3. Vid förlust väntar en avgörande matcher i Vimmerby på lördag.

Hur känner du inför matchen i morgon?

– Klart att det är sköna känslor. Senast vi spelade hemma blev det vinst. Serien mot Enköping stärkte oss som grupp och det har vi byggt vidare på.

”Bara skratta åt dem”

Måns Carlsson räknar med att Troja/Ljungby kommer att ta till en del fulknep för att vinna matchen.

– Vi kommer vara redo på att de är ännu desperatare och att de tar till ännu fler fulknep mot oss. Det gäller att vi är kalla hela tiden och bara skrattar åt dem.

Känner du av någon nervositet inför matchen?

– Nej, det känns lugnt. Vi har inte samma press på oss som Troja, även om vi också måste vara desperata. Vi ska stänga ner den här matchserien så snabbt vi bara kan. Det vore riktigt häftigt att avancera till playoff 3, säger Måns Carlsson.

”Springa upp i publiken”

Måns Carlsson är ett av de stora utropstecknen i Vimmerby den här säsongen, men känner själv att han har haft en liten dipp den senaste tiden.

– Jag tycker inte riktigt att jag varit på den nivå som jag varit tidigare under säsongen. Sen kanske poängen kommit ändå och jag har varit där när målen ska göras, men det är mycket tillfälligheter. Jag kan bättre och det är nu det gäller att visa det.

Carlsson gjorde det viktiga 1-1-målet mot Troja/Ljungby i tisdags. Han gjorde också det matchavgörande 1-0-målet i den tredje och sista matchen i playoff 1 mot Enköping.

– Det bara pumpade adrenalin och glädje. Jag visste inte var jag skulle ta vägen riktigt, så jag fick glida lite coolt på knäna i mitten, sa Måns Carlsson efter det målet.

Blir det ett mål från din klubba i morgon också?

– Det vore inte fel.

1-0 efter 59.59 kanske?

– Haha, då får jag nog springa upp i publiken och göra något istället.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt