Annons:

VH-sonen inför hockeydramat:

Pelle Ström känner att det är VH:s tur att slå ut Kristianstad. Foto: Linus Johansson

VH-sonen inför hockeydramat: "Vår tur att slå ut dem"

Vimmerby Hockey har tangerat sin bästa säsong någonsin. Den förra gången tog det slut mot Kristianstads IK. Nu har VH chans till revansch.
– Nu är det vår tur att slå ut dem, säger backen Pelle Ström, som var en av få som var med även då.

Annons:

Efter att ha slagit ut Skövde och Sundsvall tog sig Vimmerby Hockey för första gången till playoff 3 säsongen 2016/17. Nu är klubben – efter att ha eliminerat Enköping och Troja/Ljungby – för andra gången klart för det tredje och sista playoffsteget.

Båda gångerna har VH valts av Kristianstads IK. 

– Det är fantastastiskt roligt att vi har gått så här långt. Vi har chans till revansch nu efter att de slog ut oss förra gången. Nu är det vår tur att slå ut dem. 

Det säger Vimmerbysonen Pelle Ström, en av få som är kvar i laget i en föränderlig hockeyvärld, inför det heta playoffdramat.

– Den gången hade vi kanske mer skills i laget, men vi hade inget speciellt grundspel. Nu har vi en defensiv som sitter, alla spelare vet vad de ska göra där ute på isen. Dessutom möter vi ett helt annat Kristianstad. Då hade de superstjärnor på division 1-nivå, med Joel Persson i spetsen. De har kvar Hansson (Fredrik) och en del andra, men jag tycker att vi är bättre än dem nu, säger Pelle Ström.

"De har pressen på sig"

En stor skillnad är också tränaren Phil Horsky, säger han.

– Phil är fantastisk på att få ut max av alla. Vi är intränade på grundspelet och det bara sitter där. Det är en stor trygghet. Han är otroligt duktig på att plocka fram video på våra motståndare, så vi vet hur de spelar powerplay, boxplay, vi har bra koll på dem.

Ni hade 4-0 i matcher mot Troja/Ljungby och har 3-1 i matcher mot Kristianstad. Betyder det något?

– Jag tycker att det känns bra att veta att vi har ett övertag på dem. De har pressen på sig, de ska bara nå kvalserien. Det är inte samma stora press på oss. Vi vet att vi har slagit dem och att vi har spelat riktigt bra mot dem.

Var det Kristianstad du helst ville möta?

– Jag hade gärna åkt upp till Österund och fått möta ett nytt lag och träffa Petter (Runesson, tidigare VH-spelare). Men det här blir kul också. Det kommer bli jättemycket folk. Det kommer nog bussar från Kristianstad i morgon och det kommer gå bussar härifrån. Kristianstad är ett bra lag och det blir en jätterolig matchserie med bra hockey.

"Otroligt stort"

I playoffmötet med Troja/Ljungby fick laget bra stöd av Vimmerbypubliken. Pelle Ström hoppas på något liknande nu.

– Det betyder mycket att man hör dem, det ger en extra push. Det är jättekul att de är med och stöttar.

Hur vore det att spela kvalserien med Vimmerby?

– Det vore otroligt för mig själv och för klubben. Det är dels bra reklam för spelarna om man kommer dit och det är också väldigt bra reklam för Vimmerby. Det vore otroligt stort. 

Pelle Ström bär ett A på bröstet och har också axlat ett stort ledaransvar under säsongen.

– Jag vet inte, de flesta tycker nog att jag är tjabbig mest. Men jag försöker. Jakob (Karlsson, lagkapten) är en otroligt bra ledare. Man fick försöka ta ett lite större ansvar när han var skadad och saknades. Han är jätteduktig i omklädningsrummet och båset, säger Ström och fortsätter:

– Men vi är en stor grupp, där alla har talan. Det är ingen som känner att de inte vågar prata, sedan pratar förstås inte alla lika mycket som vissa andra. Vi har en jävligt bra grupp, bra karaktär och bra moral.

"Vara i en annan värld"

Den första matchen spelas i Vimmerby ishall på tisdagskvällen. Match två går i Kristianstad på fredag kväll och en eventuellt tredje och avgörande match spelas även den i Skåne på lördag. 

– Det är klart att det vore skönt att vinna första, självklart vore det, men vi kommer ha chansen oavsett. Jag ser att vi skulle kunna vända på det i sådana fall.

Senast lagen möttes i playoff 3 blev det 2-0 i matcher till Kristianstad. Nu tror Pelle Ström att det blir tvärtom.

– Vi kommer att ta det i två raka.

Vad kommer du ha för känslor på fredag kväll i sådana fall?

– Jag vet faktiskt inte, jag kommer nog att vara i en annan värld då.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt