Annons:

Lundgren gjorde tre på VH:

Johan Lundgren gjorde tre mål för Kristianstad mot Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Lundgren gjorde tre på VH: "De vägrade ge sig"

Kristianstads IK:s säsong fortsätter. Inte Vimmerby Hockeys. Det var tremålsskytten Johan Lundgren en stor anledning till.
– Vimmerby gör det grymt bra, det är små marginaler, säger han efter 6-5-segern.

Annons:

Johan Lundgren bildar tillsammans med Fredrik Hansson och Victor Löfstedt en superstark kedja i division 1. Lundgren klev också fram med tre mål i lördagens avgörande mot Vimmerby.

– Det är oerhört roligt att bidra, men det spelar egentligen ingen roll. Det handlar bara om att vi ska gå vidare och det gör vi, det är grymt starkt av oss. Vimmerby vägrar ge sig, men vi hänger i och drar det längsta strået. Det är en stark mentalitet vi har i gruppen, säger han.

Vad är det som fäller avgörandet?

– Det är svårt att sätta fingret på det, det är mycket små marginaler. I går hade vi inte marginalerna på vår sida, men i dag kommer vi in betydligt mer på kassen och skapar mer. Vimmerby är ett jättebra hockeylag och vi visste att de inte skulle ge sig utan en rejäl fajt. Hela matchserien är tajt, så det känns väldigt bra att göra oss av med dem. Pucken kunde lika gärna ha studsat åt ett annat håll.

Nu väntar kvalserien för Kristianstad och Johan Lundgren.

– Jag tror att vi har bra chanser, det känns jätteöppet. Vi är ett bra gäng och kommer gå stärkta ur det här. Det är skönt att ha den här vinsten i ryggen och vi har grymt bra tryck här hemma, vi kan bli giftiga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt