Annons:

Succécoachen har brutit kontraktet:

Succécoachen Phil Horsky har brutit sitt kontrakt med Vimmerby – men klubben är fortfarande ett alternativ.

Succécoachen har brutit kontraktet: "Betyder ingenting"

Vimmerby Hockeys satsning på österrikaren Phil Horsky blev en succé. Han förde Vimmerby Hockey så nära kvalserien till Hockeyallsvenskan som det går. Men framtiden är mycket oviss.
– Jag kommer bestämma mig inom två veckor, säger han.

Annons:

Phil Horsky, tillsammans med övriga ledarstaben, överträffade alla förväntningar med årets upplaga av Vimmerby Hockey. VH vann grundserien, tog sig vidare från Allettan och slog ut både Enköping och Troja/Ljungby innan Kristianstad knäckte Vimmerby i den tredje och avgörande matchen. 

Att succécoachen Phil Horsky har ögon på sig från högre nivå är ingen hemlighet.

– Det finns intresse, men det är ingenting jag vill gå in på. 

Det finns uppgifter om Tingsryd. Kan du bekräfta det?

– Nej, jag kan inte bekräfta något. Det finns olika föreningar, även utomlands, men jag måste hitta rätt för mig själv också. Alla vill uppåt såklart, men man vill också jobba i en miljö där alla vill och jobbar stenhårt, det är det bästa för en coach. Jag måste resonera säsongen med mig själv och fundera på vad jag vill ha och göra. Jag har flyttat väldigt mycket i mitt liv, så vi får se. 

Har du konkreta anbud som bara väntar på din underskrift?

– Nej, det är ingenting som är så konkret än.

"Vimmerby är alltid ett alternativ"

Phil Horsky skrev på ett 1+1-kontrakt med Vimmerby, men har valt att inte utnyttja optionsåret.

– Det är inga konstigheter. Jag ville förhandla fram ett nytt kontrakt om det skulle bli en fortsättning och vi hade en klausul fram till maj, men jag valde att bryta innan. Det betyder ingenting, det är lite business helt enkelt.

Är Vimmerby fortfarande ett alternativ?

– Allt är ett alternativ för mig och absolut Vimmerby. Vimmerby är alltid det efter vad föreningen och grabbarna har gjort för mig. 

Phil Horsky är verkligen stolt över hur säsongen blev – även om lördagens förlust har svidit mycket hårt.

– Man måste svälja det, men det tar några dagar. Jag har försökt analysera säsongen och vi har gjort ett bra jobb. Det saknas inte mycket för att vi ska gå till kvalserien. Det är klart att hemmamatchen var en nyckel, det visste vi, att vinna två raka på bortaplan blir tufft, säger han och hyllar sina spelare:

– Jag måste ge grabbarna en eloge, de gav mig allt varje dag, de var mottagliga och ville. De lyssnade på mig och jag är verkligen tacksam för det.

Besked snart

Innan säsongen var det nog få som trodde att Vimmerby skulle vara en uddamålsförlust från kvalserien.

– Vi visste att förväntningarna har ändrats rejält sedan i början av säsongen och fram tills att vi vann grundserien. Vi har gjort ett bra jobb och utvecklats varje månad, både individuellt och som lag. Vi har tappat två, tre stycken och det var hela tiden något på gång i laget. Det är en utmaning det också, men det har varit en fantastiskt rolig säsong för mig som coach. 

Just nu håller Horsky utvecklingssamtal med spelarna.

– Jag vill avsluta säsongen med ett samtal med varje spelare. Det handlar om att ge feedback och för att både jag och spelarna ska kunna ta med sig någonting. 

När kan ett besked om din framtid komma?

– Inom två veckor kommer jag bestämma mig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt