Annons:

JUST NU: Målvaktslöfte från Djurgården klar för VH

Vimmerby Hockey har sajnat en ny målvakt. Det handlar om 20-årige Oscar Walldén från Djurgårdens IF J20.
– Det känns riktigt bra att komma till Vimmerby, säger han.

Annons:

I går förlängde Vimmerby Hockey med succémålvakten Tomas Rydén. I dag står det klart att klubben också har värvat en ny målvakt. 

Det handlar om 20-årige Oscar Walldén, som hade bäst räddningsprocent av samtliga målvakter i J20-slutspelet, och tog JSM-brons med Djurgården.

Walldén har också regelbundet tränat med Djurgårdens SHL-lag. För två säsonger sedan var han utlånad till Nacka i den östra Hockeyettan.

– Det känns riktigt bra att komma till Vimmerby. Jag har bara hört bra grejer om klubben. Det ska bli roligt att bli en del av det, och vara med och gå så långt som möjligt. Det känns spännande, säger Oscar Walldén. 

Så här beskriver han sig som målvakt:

– Jag skulle vilja säga att jag är en tekniskt skicklig målvakt. Är lugn och positionssäker och är skicklig med klubban, säger Oscar Walldén. 

"Duktig målvakt"

Målvakten blir VH:s tionde spelare under kontrakt inför kommande säsong.

– Vi har scoutat Oscar Walldén vid två tillfällen, och vet att det är en duktig och välskolad målvakt som vi också fått väldigt goda referenser på. Djurgården har också levererat många bra målvakter genom åren och vi känner oss väldigt trygga med den här lösningen. Han kommer att tävla rejält om att förtjäna speltid, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

I och med Walldéns signatur är Vimmerbys målvaktssida spikad. Därmed innebär det att Jonathan Stålberg inte blir kvar.

– Det hade inte varit rättvist mot ”Jonte” att inte kunna erbjuda honom en roll som uttalad etta. Både Rydén och Stålberg är förstamålvakter i hockeyettan, och det handlar också om ekonomi för både klubben och spelaren. Vi tackar honom för två fina år och önskar lycka till, säger Morgan Persson. 

Oscar Walldén har skrivit på för ett år. 

Fakta

Vimmerby Hockey 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe SoSS), Tomas Rydén (förlängning), Oscar Walldén (ny från Djurgårdens IF). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt